Minižáci: 4.6.16 Minifestival v Zubří

logo_zapasyV sobotu 4.6. jsme se již tradičně zúčastnili závěrečného turnaje pro všechny družtsva minižáků Zlínského kraje v Zubří. Turnaj proběhl na polyfunkčním hřišti za slunečného letního počasí a všechny 3 naše týmy si tento den užily..

Fotogalerie z turnaje ZDE


4.6.16  Minifestival v Zubří

Celkem se tohoto svátku miniházené, který letos pořádal klub HC Zubří ve spolupráci se Zlínským krajským svazem házené zúčastnilo 35 družstev.

Ročník dětí narozených v roce 2005 hrál již velkou házenou 6+1. Na dvou hřištích a ve dvou skupinách se utkalo celkem 10 týmů. Každý tým odehrál 4 utkání s hracím časem 2 x 12 minut. Naši kluci „A tým“ postupně narazili na celky Otrokovic A, Zlína A, Holešova A a Bystřice pod Hostýnem A. Na turnaji se nezapisovaly výsledky a hlavním cílem bylo bavit se sportem. Kluci předvedli, že už se něco z velké házené v jarní části naučili a těší se do mladších žáků :).

Náš „B-tým“ byl složen z dětí narozených v roce 2006,2007 a 2008. Tyto ročníky hrály miniházenou 4+1. V této kategorii se sešlo 7 týmů a odehráli turnaj každý s každým a stejně jako jejich starší kamarádi, hráli na dvou hřištích. Hrací čas 2 x 10 minut v slunečném dnu naše děti docela vyčerpal a tak byli rádi, že se pravidelně na hřišti střídali. Všichni si dali branku 🙂 a ukázali, že v příští sezóně budou patřit k oporám týmu minižáků :).

V kategorii přípravek se představil náš „C“ tým, který měl turnajovou premiéru. Jsou to děti narozené v roce 2007 a mladší, které čeká přechod do minižáků. Naše děti hrály s nadšením a i když ne vždy je míč poslouchal, tak jak by chtěly, tak bojovaly a předvedly, že sportují rády :). Nejmladších dětí se sešlo celkem 18 týmů a byly rozděleny do tří skupin po 6ti družstev. Každý tým odehrál 5 utkání.

Fotogalerie z turnaje ZDE


28.5. turnaj v Rožnově p.Radh. (B i A tým)

Před závěrečným minifestivalem v Zubří, jsme si zahráli ještě turnaj na domácí palubovce. Vzhledem k tomu, že tým z Kunovic se odhlásil, zahrál si na turnaji i náš A tým, který chybějící tým nahradil…

Náš B tým (oranžoví) byl doplněn tentokrát i o kluky z přípravky. A i když tentokrát se týmu nepodařilo dosáhnout na vítězství, tak postupně se zápas od zápasu zlepšovali a přidávali branky. V prvním utkání vstřelili pouze jednu a pak dokázali nastřílet Holešovu B branek 14 :).

RpR B – Zubří B         1 : 26
RpR B – Holešov B    14 : 21
RpR B – Zlín C            5 : 23
RpR B – RpR A           9 : 23

Hráli a branky stříleli: Tomík Mičkal, Vojta Koleček (2), Tomík Opálka (2), Vašík Chovanec, Domča Komárek (4), Vítek Rozsypal (4), Martin Stančík (3), Julča Horutová (12), Staník Kretek (4), Maty Madarazs (2)

A tým nastoupil „mimo soutěž“. Na úvod těsně podlehl o branku Zubří, další utkání již pak kluci vyhráli. Ač už mají za sebou první turnaje v házené 6+1, rádi si opět zahráli miniházenou 4 + 1.

RpR A – Zubří B         15 : 16
RpR A – Holešov B    19 : 8
RpR A – Zlín C            21 : 16
RpR A – RpR B           23 : 9

Hráli a branky stříleli: Honza Diatka (4), Marek Jurča, Patrik Lacina (3), Jirka Malota (12), Eliáš Oharek (13), Martin Melichařík (21), Adam Rohaľ, Miky Valášek (13), Martin Kroužecký (14)

Fotogalerie z turnaje ZDE

 

 


15.5. turnaj v Rožnově p.Radh. (A tým, modří)

Turnaje se zúčastnily pouze 4 týmy, neb stejně jako na minulém turnaji ve Zlíně, se i tentokrát z turnaje odhlásil tým z Napajedel. Aby si děti zahrály dostatečně, protáhli jsme herní čas.

Náš tým tentokrát na výhru nedosáhl, ale v utkání s Holešovem moc nechybělo :). Kluci a Julča se snažili, ale soupeři byli tentokrát nad naše síly. Nicméně, v každém utkání jsme nějakou tu branku vstřelili, ukázali jsme pár pěkných a chytrých přihrávek a nejednou jsme dokázali v obraně zastavit i fyzicky mnohem větší hráče či hráčky.

Na to jak jsme hráli se můžete podívat v naší fotogalerii ZDE.

Hráli a branky dávali: Marek – Robin, Martin M. (8), Kuba, Patrik, Jirka (1), Julča (3), Martin S. (1), Honza (1), Adam, Miky

Naše výsledky:
RpR – Bystřice p-H.        6:18
RpR – Holešov                6:8
RpR – Zlín „A“                 2:7


7.5. turnaj v Bystřici p.H. (B tým, oranžoví)

Celá fotogalerie ZDE

Z Bystřice pod Hostýnem si naši minižáči B přivezli 3. místo …. :). V příjemném květnovém počasí jsme vyrazili pro další zkušenosti do Bystřice pod Hostýnem. Opět na nás čekaly 4 utkání.
V prvním utkání proti Kunovicím nás trápila hlavně nepřesnost střelby v první půli a brankářka soupeře :). A tak jsme vstřelili jen 1 branku. Ve druhé půli jsme ale již zabrali a využili i výměny v bráně soupeře a i když jsme odešli poraženi 12:23, tak za druhou půli si manšaft zasloužil pochvalu.
Ve druhém utkání proti Luhačovicím jsme měli naopak herně lepší první polovinu. Poté co jsme hráli ve „třech“ soupeř vyrovnal hru a následně nám již byl vyrovnaným soupeřem i v plném počtu. Z vítězství o branku měli Julča a kluci velkou radost a to hlavně díky tomu, že dokázali v posledních dvou minutách vyrovnat, vstřelit vítěznou branku a své vedení uhájit:).
Čekalo nás Valašské Meziříčí a zde jsme trošku narazili na to, že to „půjde samo“. Ale zpočátku to nešlo, ztráceli jsme míče a nestříleli jsme branky. Opět ale ve druhé půli přišlo zlepšení a téměř celou druhou půli jsme odehráli ve „třech“ a připsali si další bodíky.
Na závěr nás čekal Zlín a zbytečná obava dětí z toho, že s favoritem skupiny prohrají. Dali jsme si tedy cíl – vstřelit alespoň 12 branek :). A hle, nechybělo mnoho a mohli jsme i zvítězit. Soupeř pro sebe rozhodl utkání až v posledních 3 minutách, do té doby jsme vedli nebo byl stav vyrovnaný.

Všech 7 dětí si zaslouží za předvedený výkon velkou pochvalu. I když se nedařilo, tak přesto vždy bojovali o každý míč, a každý gól :).Nebáli se střílet, bránit a běhat :). Byli jste skvělí a velká pochvala patří i trenérům, kteří se dětem věnují.

Hráli a branky dávali: Staník (1), Robin (18), Domča (4), Tomík, Vítek (7), Julča (21), Matyáš (4)

Naše výsledky:
RpR – Kunovice           12:23
RpR – Luhačovice        18:17
RpR – Val.Meziříčí        13:9
RpR – Zlín C                 17:12

 


17.4. turnaj v Otrokovicích (B tým, oranžoví)

V prvním utkání jsme narazili na „svírající“ obranu Otrokovic. Ta nám nedovolila téměř ani rozehrát. V první půli nám nastřílel téměř všechny branky 1 hráč, který všechny výškově i váhově převyšoval. Ve druhé půli se tento klučina postavil do branky a moc místečka na střely už nezbylo :). Nicméně náš tým bojoval a dal krásných 15 branek o které se podělilo 5 hráčů :). Ve druhém utkání proti Luhačovicích jsme malinko vylepšili obranu a snažili se trošku zrychlit rozehrání míče od Marka v bráně. Na vítězství to sice ještě nestačilo, ale soupeř to s námi neměl jednoduché. Ve třetím utkání proti Holešovu jsme se zase o kousek zlepšili a nebýt branky soupeře v poslední sekundě, mohli jsme slavit remízu. Naše radost přišla v posledním utkání proti Vsetínu, kde jsme zabojovali a toto utkání jsme vyhráli :).

I když máme jen jednu výhru, tak chválíme celý tým, který se snažil hrát lépe a lépe. Potěšující, že téměř všichni si dali gól a že ani v jednom utkání jsme soupeři nedovolili hrát ve „třech“ :). Velká pochvala pro všechny naše hráče a Julču.

Hráli a branky dávali: Marek – Martin K. (17), Julča (27), Domča (5), Tomík, Vítek (2), Martin S. (1), Robin (10)

Naše výsledky:
RpR – Otrokovice           15:20
RpR – Luhačovice          14:19
RpR – Holešov               14:15
RpR – Vsetín                  19:16


10.4. turnaj ve Zlíně (A tým, modří)

Další nové zkušenosti z házené 6+1 získávali naši miňásci v neděli ve Zlíně….

Tentokrát vyrazilo 8 kluků a Julča s panem trenérem Janoškem. Na poslední chvíli se odhlásilo družstvo Napajedel a místo 4 utkání nás čekala pouze 3. Pořadatelé ze Zlína ovšem prodloužili hrací čas a tak jsme si všichni zahráli dostatečně :).

V bráně opět čaroval Marek Jurča, na spojkách se o střelbu snažili Martin s Jirkou, v pivotě to zkoušel Martin a na křídlech Julča, Patrik a Miky :).  V obraně trápili soupeřem svým neustálým pohybem 🙂 Jirka s Eliášem. Branky tentokrát přidal i Jarda :).

Pochvalu za předvedenou hru a hlavně za bojovnost si od pana trenéra zasloužil celý tým :).

Naše výsledky:
RpR – Zlín                       5:10
RpR – Holešov                4:7
RpR – Luhačovice           7:4


3.4. turnaj v Zubří, B tým (oranžoví)

Fotogalerie ze Zubří ZDE

Hrálo se pouze v základní skupině každý s každým a tak nás čekaly 4 zápasy. Zápasy to byly opravdu těžké, jelikož soupeř byl jak herně, tak výškově vyzrálejší. Julča a kluci 🙂 se ovšem ničeho ani nikoho nezalekli a bojovali jako draci. Je moc fajn vidět, že i ti nejmenší a nejmladší se přestávají bát a ukazují jak draví a lační po míči jsou :). Tečkou za sportovně strávenou neděli všem byla sladká odměna :).

Všichni si zaslouží velkou pochvalu za předvedenou hru a vstřelenou branečku :).

Naše výsledky:
RpR – Vsetín                  13:20
RpR – Bystřice p.H. C    12:19
RpR – Kunovice              13:26
RpR – Zlín C                    11:19

Sestava a branky: Domča (4), Tomík (3), Kubík (1), Martin K. (15), Martin S. (2), Julča (18), Staník (4), Maty (2)


20.3. turnaj v Zubří, A tým (modří)

Na svou premiéra v házené 6+1 se kluci těšili, míče už mají téměř všichni, na tréninku s nimi poctivě trénují a dnes to vyzkoušeli v turnaji :). Čekali nás 4 soupeři  a k tomu velké hřiště, branka dál než obvykle a k tomu velký míč. Kluci pomalu zjišťují, že už nestačí pouze vzít míč a ze dvou kroků „vypálit na bránu“ :), že se více běhá, že je potřeba i více bránit v obraně. Snad jediné co platí jak v malé, tak i ve velké házené je, že když trefím brankáře, gól nedám :).

Fotogalerie ze Zubří ZDE

Kluci se po celý turnaj snažili a zkoušeli, co dokážou. Střídali jsme se na všech postech a největší problém nám zatím dělá ten hráč, kterému se říká pivot :). V bráně si se střelami dobře poradil Mára, v útoku je potřeba pochválit všechny 🙂 – oba Martiny, Eliáše, Mikuláše, Tomíka, Honzíka, Kuba a Jardu.

Výsledkově jsme získali jednu výhru a 3 prohry, přičemž nejvíce jsme se trápili v utkání s Bystřicí pod Hostýnem, kdy se nám bohužel nepodařilo vstřelit ani jeden gól. Ale hned v dalším utkání jsme to napravili 🙂 a na úvod jsme získali 4. místo.

Naše výsledky:
RpR – Zubří   5:3
RpR – Zlín B  4:8
RpR – BpH A  0:13
RpR – Vsetín  5:11

Sestava a branky: Marek – Martin M. (6), Mikuláš (1), Jarda (1), Eliáš (3), Martin S. (1), Honzík (2)


20.3. turnaj v Bystřici pod Hostýnem, B tým (oranžoví)

Naši mladší minižáci vyrazili s trenérem Janoškem na další turnaj do Bystřice pod Hostýnem. V základní skupině je tradičně čekali tři soupeři. Na úvod jsme remizovali se Zubřím „B“. Ve druhém utkání jsme zvítězili o dvě branky nad Holešovem a v posledním naopak o branku podlehli Zlínu C. O našem druhém místě ve skupině rozhodl 7mičkový soubor se Zubřím, které náš tým vyhrál 🙂 a zahrál si tak s Luhačovicemi B o „bronzové“ medaile :), které díky své výhře i získal.

Julča a jeji chlapci si zasloužili od pana Trenéra velkou pochvalu za předvedenou házenou :).

TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Zubří B 13:13
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Holešov 13:11
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ Junior Zlín C 12:13
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Sokol Luhačovice 13:17
Sestava a branky:  Kuba, Martin M. (34), Eliáš (9), Honza (4), Tomík (9), Patrik (3), Miky (6), Jirka (9), Danek (5)

6.3. turnaj v Zubří, B tým (oranžoví)

V neděli nás čekal další ze série turnajů. Tentokrát jsme jeli do sousedního Zubří, kde turnaj organizoval tým házené z Valašského Meziříčí. ..Opět se nás sešlo pouze 6, ale po poslední zkušenosti z Luhačovic jsme se nebáli. Ve skupině jsme se tentokrát utkali s Valašským Meziříčím “A”, TJ Sokol Luhačovicemi “B” a HC Junior Zlínem “C”. Vyšlo nám to jednou na vítěžství a dvakrát jsme podlehli rychlejšímu soupeři. Ze skupiny jsme postoupili jako 3 a utkali se tak o páté místo s týmem Bystřice pod Hostýnem, kterému jsme těsně podlehli rozdílem 2 branek. V celkovém hodnocení  jsme tak osadili 6.místo.

Všech 6 hráčů musím pochválit za předvedenou hru. Všichni si zkusili, že odehrát 4 zápasy v šesti vezme hodně sil a né vždy se zadaří jak bychom chtěli :).  Střelecky se zapsali všichni do listiny, což mě velice těší a v bráně nás po celý turnaj podržel Tomášek spolu s Martinem.

Rodičům děkuji za pomoc s odvozem a rovněž za fandění :).

Sestava družstva: Tomáš –  Robin, Dominik, Martin K., Martin S., Julča


27.2.2016 turnaj na  Vsetíně, A tým (modří)

Na Vsetíně nás přivítala nově zrekonstruovaná hala, kde jsme odehráli náš poslední turnaj v miniházené 4+1. Po minulém turnaji, kdy nás trápila přesnost střelby a pohyb bez míče před střelbou, jsme se na tuto činnost tentokrát zaměřili. Už na pátečním tréninku jsme trénovali správné načasování náběhu pro míč a zařadili jsme i přesnost střelby. A i když i na tomto turnaji jsme měli spoustu střel opět do brankáře, tak naše úspěšnost již byla lepší a nastříleli jsme o 15 branek více než minule.

O branky se postaralo 8 střelců z 9 hráčů, zatím se nepodařilo dát branku Kubovi, ale i to se brzy povede. V bráně se střídali Miky, Jirka a Dan a i jim patří pochvala. Naše útočná činnost převýšila dnes tu obranou a i brankáři se zapojili tím, že správně rozehrávali na naše křídla vybíhající vždy vpřed.

Výsledkově jsme nejdříve získali dva body za výhru nad Otrokovicemi, která klukům trošku vrátila ztracené sebevědomí. Ve druhém utkání proti Napajedlům, jsme měli již proti sobě těžšího soupeře, kluci bojovali, utkání bylo vyrovnané a závěrečná remíza byla spravedlivá. Proti favoritu soutěže Bystřici „A“ jsme měli cíl – střílet branky :). A dali jsme jich o 5 více než minule :), ale na úkor obrany. Pře utkáním o umístění jsme si dali 7mičkový roztřel s Napajedly o 2. místo ve skupině. V bráně čaroval Dan a naši tři střelci své pokusy proměnili :). Je potřeba dodat, že zbytek týmů kolektivně fandil a držel PALCE – jsme parta, jsme tým. V posledním utkání o 3. místo jsme nestačili na domácí Vsetín a zbyla na nás „bramborová“ medaile.

Po minulém 7. místě jsme určitě zlepšili a s radostí si zahráli poslední „čtyřkový“ turnaj. Všem patří velká pochvala a přání, ať se daří i házené „velké“.

 

TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Jiskra Otrkovice 20:12
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Fatra Napajedla 26:26
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Bystřice pod Hostýnem A 23:42
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ KH Z Vsetín 10:15
Sestava a branky:  Kuba, Martin M. (34), Eliáš (9), Honza (4), Tomík (9), Patrik (3), Miky (6), Jirka (9), Danek (5)

21.2.2016 turnaj Bystřice pod Hostýnem, A tým (modří)

Na turnaj nás vyjelo tentokrát již více než minule. Z A tým se zúčastnilo 8 kluků a vypomohl nám Standa z B týmu :). Namlsáni minulým úspěchem v podobě celkového turnajového vítězství, jsme si možná trošku mysleli, že i tentokrát to půjde dobře :). Ale i házená je sport a každý zápas začíná za vyrovnaného stavu 0 : 0. V základní skupině jsme podlehli všem třem soupeřům a ve finále jsme si zahráli o 7. místo. V tomto posledním utkání s Bystřicí B kluci zabrali a jejich touha po radosti z vítězství se projevila na hřišti a závěrečnou radost z tohoto úspěchu si náležitě vychutnali :).

I když výsledkově jsme neuspěli, je třeba kluky pochválit za jejich snahu se zlepšovat a i přes malé nezdary nestále zkoušet to co se učíme :). Naší bolístkou byla tentokrát jednoznačně střelba a to hlavně její přesnost. Na soupeřovy branky jsme „vypálili“ střel hodně, ale bohužel přesnost střel nám  chyběla. Ovšem i zde bylo pozitivní, že jsme se zlepšovali, kdy v prvním utkání jsme dali 11 branek a v posledním 21 :). Velkou pochvalu za poslední utkání si zaslouží správné starty našich křídel vpřed po zisku míče a přihrávky brankářů těmto hráčům. Super kluci.

A že to nebylo zase až tak špatné, dokazuje i naše druhé místo ve střelecké soutěži „nájezdy“ :). Kluci všem pochvala za bojovnost a když příště zpřesníme střelbu a zabereme v obraně :), tak určitě těch vítěztsví bude více :). Jste všichni šikovní.

 

TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Sokol Luhačovice A 11:18
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Bystřice pod Hostýnem A 18:23
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Holešov A 13:18
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Bystřice pod Hostýnem B 21:18
Sestava a branky: Standa (5), Kuba, Martin M. (20), Eliáš (13), Honza (5), Martin S. (5), Patrik (3), Miky (8), Jirka (4)

14.2.2016, turnaj v Luhačovicích, B tým (oranžoví)

Za slunečného nedělního poledne odjel „B“ tým minižáků v počtu 6 kluků do Luhačovic. Ve skupině kluci nenašli přemožitele a po 3 výhrách, se Vsetínem B (19:14), s Luhačovicemi B (20:15) a Holešovem A (19:11) postoupili z prvního místa. Jejich vítěznou vlnu zastavily až holky ze Zlína C ve finálovém utkání o první místo, kdy kluci podlehli (8:14).

Z pohledu trénera musím všech 6 kluků pochválit za jejich bojovnost a radost ze hry :).  Počáteční obavy z pouze jednoho hráče na střídání se nenaplnily, neb většinu utkání jsme odehráli ve 3 🙂 pro vyšší brankové skóre, na kterém se podílelo všech 6 hráčů.

Rovněž děkuji všem přítomným rodičům za pomoc s odvozem a kulisu v hledišti :).

Sestava družstva: Standa, Tomáš – Robin, Dominik, Martin, Matyáš


.23.1.2016, turnaj ve Zlíně, A tým (modří)

Fotogalerie ze Zlína ZDE

Na turnaj do Zlína jsme vyrazili pouze se 6ti hráči. Pozitivní na tomto počtu bylo, že si všichni kluci dostatečně zahráli :), negativní pak, že nám v závěrech utkání, kdy už byli někteří unaveni, nebo měli malé „bolístky“ chyběly síly a další hráči by nám určitě pomohli.
Tým byl tentokrát složen z kluků, kteří patří všichni k tahounům tohoto „minitýmu“ a to jak herně, tak i zápalem pro házenou :). Byla radost se dívat na jejich chuť hrát a dávat branky. Ale nejen to, kluci měli na začátku utkání vždy dány malé cíle, které když se dařilo plnit, tak se to odrazilo na výkonu na hřišti. Zaměřili jsme se hlavně na správné postavení při osobním bránění, zisk míče a přidali jsme správné výběhy křídel do útoku 🙂 (i když ve Zlíně byly od sebe brankoviště vzdáleny trošku méně a tato činnosti tak pro nás byla jen o 4 krocích :), ale důležité je „se učit“.
První utkání proti Otrokovicím jsme si užili a získali jsme spoustu míčů a nastříleli i spoustu branek.  A kluci se dobře naladili. Do druhého a třetího utkání pak vstupovali s mírnými obavami, neb proti nim stáli borci z Bystřice pod Hostýnem :). Ale opět jsme šli krok po kroku a soustředili se naše „minicíle“. Výsledkem bylo, že jsme porazili jak tým Bystřice „B“   (kteří byli náhradním týmem na tomto turnaji) 25:16, tak tým Bystřice „A“. Tam jsme po vyrovnaném boji dokázali v poslední minutě získat vítězství 17:16 (i štěstí je potřeba :).
Ve finále jsme se utkali s chlapeckým týmem Zlína. První finále pro kluky, byla odměna :), ale na konci utkání zjistili, jak moc někdy házená bolí a místo radosti po zisku 1. místa, si léčili bolístky :). V utkání jsme zvítězili až na 7m hody.
Všechny kluky musíme za tento turnaj POCHVÁLIT a to jak za hru, tak i za bojovnost a zápal :). Speciální POCHVALA je pro Marka Jurču, který v brance doslova „čaroval“ 🙂 a má na tomto vítězství lví podíl.
Kluci trénujeme dál, příště budeme mít jiné týmy, jíné protihráče a našim cílem bude zapojit do naší hry i ostatní spoluhráče.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Jiskra Otrokovice 21:9
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Bystřice pod Hostýnem (náhr.) 25:16
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Bystřice pod Hostýnem 17:16
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ Junior Zlín (chlapci) 20:19
Sestava a branky: Marek – Dan (13 branek), Martin M. (39), Eliáš (9), Martin S. (3), Tomík P. (4)

23.1.2016, turnaj v Holešově, B tým (oranžoví)

„B“ tým odjel do Holešova s 8 dětmi a velkou podporou rodičů :), díky.
Ve skupině si děti prožily jak remízu, to v utkání se Zlínem (11:11), tak vítězství nad Vsetínem (17:14), tak i prohru s Bystřicí C (12:15).
Do bojů o konečné pořadí postoupili z druhého místa ve skupině  a zahráli si tak o konečné 3. místo a to s týmem Luhačovic, který porazili 13:8 :).

Pan trenér Janošek všechny děti pochválil za jejich výkony na hřišti a byl rád, že všechny děti si na turnaji daly gól :). Těšíme se na další turnaje s dětmi :).

Sestava družstva: Standa – Julča, Kuba H. Tomík O., Dominik, Martin K. Matyáš M. Robin.


22.11.2015, turnaj v Holešově

Turnajem v Holešově, kterého se zúčastnilo jen naše áčko, jsme uzavřeli podzimní část soutěžních turnajů. Na turnaj nás vyrazilo 10, včetně 3 borců z béčka, kteří nám na turnaji pomohli. Díky za výpomoc, stejně jako děkujeme rodičům za odvoz!Během týdne jsme bohužel sbírali omluvenky, proto jsme požádali tři hráče béčka o výpomoc. A nutno podotknout, že ani jeden z těchto třech hráčů nezklamal. Kluci s Julčou výborně doplnili starší kluky z áčka a bojovali jako lvi. Standa s Julčou jsou mladší o rok, Martin dokonce o dva. O to víc jsme z jejich výkonů nadšeni, stejně jako z výkonu našich áčkařů. V prvním zápase jsme se střetli se Zubřím, které jsme na domácí palubovce minule porazili. Zubří tentokrát ale přijelo s trochu pozměněným kádrem a nám navíc první utkání jednoduše nevyšlo. Kupili jsme chybu za chybou. Výsledkem byla prohra o 6 branek. V druhém utkání jsme narazili na Vsetín. Jestliže první utkání nám nevyšlo, tak proti Vsetínu jsme podali výborný bojovný výkon. Kluci jeli nadoraz a na konci utkání jsme na výsledkové tabulce mohli registrovat na naší straně vyšší číslo, než na straně soupeře. Poprvé tedy porážíme kluky ze Vsetína! Do posledního zápasu jsme poslali na první část utkání na hřiště kluky, kteří si proti Vsetínu možná zahráli o pár minutek méně, než ostatní, o to větší bylo naše překvapení, když jsme ke konci poločasu střídali za vyrovnaného stavu! Vysoké tempo jsme sice neudrželi, ale i tak jsme poprvé v utkání s Bystřicí nehráli proti třem hráčům. Po úvodních podzimních rozpacích jsme tedy dokázali splnit náš malý cíl – vyhrát si alespoň jeden zápas…nakonec se nám podařilo vyhrát dvě utkání, což by nás mohlo povzbudit do dalších turnajů, ale zejména tréninků. Do Vánoc si odpočineme a po Vánocích opět začneme tvrdě makat, abychom i na jaře mohli zažívat pocity z vyhraných zápasů.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Zubří 24:30
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ KHZ Vsetín 21:20
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Bystřice pod Hostýnem 19:24
Sestava: Standa – Patrik, Martin S., Jirka, Miky, Eliáš, Sam, Martin M., Martin K., Julča

 

14.11.2015, turnaj v Rožnově p. R.

Druhý turnaj minižáků skupin A2 a B2 hostil náš oddíl v sobotu 14.11.2015. A nutno podotknout, že tento turnaj byl ze všech podzimních turnajů výsledkově nejlepší. Béčko pokračuje na vítězné vlně a áčku se konečně podařilo vyhrát utkání. Super kluci…a dívko!

Kluci z áčka už museli být notně rozmrzelí z faktu, že každý zápas, do kterého na podzim nastoupili, nakonec prohráli. Tentokrát ale vše klaplo a my tak můžeme slavit první vítězný zápas. Pravda stálo nás to dost sil, nervů a sem tam jsem musel klukům udělit pokyny i hlasitěji, než obvykle, ale za ten pocit po utkání to snad všechno stálo. Ve vítězném utkání se Zubřím jsme si dokonce vyzkoušeli hru ve třech hráčích. V zápase se Vsetínem jsme už podvědomě polevili a zejména díky katastrofální střelbě jsme nepřekvapili i podruhé. Střílet z brankoviště do brankáře bohužel k úspěchu nepovede. Nakonec jsme Vsetínu podlehli o 4 branky. Se suverénem podzimu – Bystřicí pod Hostýnem, jsme podali taktéž statečný výkon. Většinou je rozdíl branek dvouciferný, takže i s prohrou o 6 branek můžeme být nakonec spokojeni. Chválím samozřejmě všechny. Všichni podali výborné výkony, ač to povětšinou nedělám, tak musím vyzdvihnout výkon Marka v bráně, který na tomto postu absolvoval posledních pár tréninků a kluky v poli svými zákroky podržel. Když budeme dál poctivě chodit na tréninky věřím, že toto vítězství nebude poslední.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Zubří „A“ 28:23
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ KHZ Vsetín „A“ 14:18
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Bystřice pod Hostýnem „A“ 19:25
Sestava: Marek – Miky (4), Martin (16), Eliáš (10), Sam (8), Dan (4), Patrik (1), Tom (13), Honza (4), Jirka

Referovat o výsledcích béčka začíná být pomalu tak trochu nuda 🙂 Zase první… 🙂 Super kluci! Opět jsme hráli většinu zápasů ve třech hráčích…a Pavla to měla tak pěkně nachystané, že bude střídat v půlce poločasů vždy celé čtyřky :-). Všichni hráči si dali branku, Standa v bráně opět jen těžko překonatelný. Už abychom si zahráli i s jiným týmem, který by nás prověřil a třeba i porazil. Vyhrávat je super, ale byla by škoda, aby nás tento fakt na trénincích uspával a my díky pocitu neporazitelnosti začali stagnovat. První turnaj odehrál Kuba Halmíček a hned si dal 4 branky a i v jiných činnostech určitě nezklamal. Opět děkujeme panu Komárkovi za diplomy. Kluci i rodiče si teď mohou na chvíli odpočinout, jelikož do Vánoc nás již žádný další soutěžní turnaj nečeká.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ HC Zubří 25:21
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ TJ Valašské Meziříčí „A“ 30:17
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ KHZ Vsetín „B“ 22:13
Sestava: Standa – Dominik (7), Robin (14), Dan (5), Kuba (4), Julča (17), Martin (18), Matyáš (11), Tom (1)

Závěrem ještě poděkování rodičům za podporu kluků. Tentokrát byla návštěva rodičů početná a kluky tohle určitě taktéž vyhecovalo k dobrým výkonům. Dále díky všem, kteří nám pomohli s organizací turnaje. Díky mým klukům ze starších žáků, kteří se ochotně nabídli jak na zapisování, tak na nejnevděčnější funkci turnaje – tu rozhodcovskou. Speciální díky patří Tomínovi a Kavcovi za jejich pomoc při trénincích miňásků. Jsem na vás všechny moc pyšný!

24.10.2015, turnaj v Bystřici p. H. a v Zubří

Tentokrát se naše mužstva minižáků musela oddělit, jelikož áčko zamířilo na turnaj do Bystřice pod Hostýnem, zatímco béčko už potřetí za sebou odehrálo svůj turnaj v sousedním Zubří, kde tentokrát turnaj pořádala Lesana Zubří.

Áčko i tentokrát turnaj prohrálo. S oslabeným Vsetínem i domácí Bystřicí jsme prohráli velkým brankovým rozdílem. Je vidět, že soupeři jsou výkonnostně daleko před námi. S těmito celky nejsme schopni držet krok ani v situaci, kdy hrajeme 4 na 3. V utkání se Zubřím se nám dařilo mnohem více. Celý zápas jsme se tahali doslova o každou branku. V poslední minutě jsme o branku vedli a šli do útoku. Jenže v miniházené branky padají neustále a nám právě poslední minuta nevyšla. Škoda, už jsme začali věřit, že si připíšeme první vítězství sezóny. Nicméně věříme, že když budeme pilní na trénincích, na dalším turnaji u nás doma v Rožnově se kýženého vítězství dočkáme. Pozitivum je alespoň fakt, že si všichni kluci dali na turnaji branku.

FOTOGALERIE Z TURNAJE ZDE

Rožnov pod Radhoštěm „A“ KH Zbrojovka Vsetín 17:28
Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Zubří 30:31
Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Bystřice pod Hostýnem 24:36
Sestava: Sam (4), Marek (3) – Martin M. (16), Eliáš (8), Dan (12), Jirka (4), Patrik (4), Tom (17), Martin S. (3)

Béčko v Zubří dokonalo vítězný hattrick! Potřetí v Zubří, potřetí jsme nenašli přemožitele. Klukům se hra daří a je to výsledkově vidět. Tentokrát se na nás soupeři připravili mnohem lépe a proto jsme hráli vyrovnanější utkání. I zlepšená hra soupeřů ale nemohla zabránit vítězné radosti v šatně na konci turnaje, kterou klukům okořenil pan Komárek sprchou z pravého dětského jahodového šampaňského 🙂 Díky moc! Stejně tak děkujeme rodičům řidičům jak za odvoz do Zubří, tak pochopitelně za odvoz áčka do Bystřice!

Rožnov pod Radhoštěm „B“ TJ Valašské Meziříčí „A“ 22:9
Rožnov pod Radhoštěm „B“ KH Zbrojovka Vsetín „B“ 20:12
Rožnov pod Radhoštěm „B“ HC Zubří „B“ 18:15
Sestava: Standa – Tom (1), Dominik (2), Robin (13), Víťa (5), Julie (20), Martin (17), Matyáš (2)

 

17.10.2015, turnaj v Zubří

Dalším turnajem pokračovala sezóna našich minižáků. TJ Valašské Meziříčí uspořádal turnaj v sousedním Zubří, proto jak naše áčko, tak naše béčko nečekalo žádné velké cestování a navíc nás mohli podpořit i rodiče, kterých do Zubří zavítalo mnoho. Za podporu, stejně jako za pomoc s dopravou, děkujeme!

Naše áčko prohrálo všechna tři utkání. Postupně jsme o 3 branky podlehli Zubří, o 6 branek Vsetínu a opět o 6 branek Bystřici pod Hostýnem. Těšit nás tedy může fakt, že už neprohráváme o tolik branek, jako na začátku sezóny. Na vítězství to však stále ještě není. Jsme ve fázi, kdy hledáme stálého brankáře, přišli nám kluci, kteří s házenou teprve začínají, nemáme tahouny, kteří by stmelili kolektiv a táhli mužstvo, když se nedaří. Výsledkem je tedy nesourodá hra, bez podpory spoluhráčů. Prozatím jsou soupeři nad naše síly a sami jsme zvědaví, jak se s touto situací budeme vypořádávat v dalších fázích sezóny.

Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Zubří 18:21
Rožnov pod Radhoštěm „A“ KH Zbrojovka Vsetín 13:19
Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Bystřice pod Hostýnem 16:22
Sestava: Sam – Honza (1), Tomáš (9), Martin M. (11), Mikuláš (10), Dan (14), Adam, Patrik, Jirka (2), Martin S.

Naše béčko zopakovalo úspěch z minulého turnaje v Zubří a na stejném místě dosáhlo stejného výsledku – turnaj vyhrálo. Kluci (a Julča) se opravdu snaží a je to vidět jak na turnajích, tak na přístupu v tréninku. Do Zubří béčko vyrazilo v osmi hráčích, včetně benjamínka Toma, který si vstřelil svou první turnajovou branku. Hra béčka se nám moc líbí. Máme hráče, kterým to skutečně jde a máme hráče, kteří začínají a mají obrovskou snahu, se těm zkušenějším vyrovnat. Díky této výborné kombinaci jsme vyhráli v pořadí druhý turnaj a pan Komárek nám tak mohl pro kluky připravit další diplom na památku – moc děkujeme! Kluci jen tak dál a neusněte na vavřínech. V sobotu jedeme…zase do Zubří…takže to máte skvěle připraveno na vítězný hattrick.

Rožnov pod Radhoštěm „B“ HC Zubří „B“ 14:9
Rožnov pod Radhoštěm „B“ TJ Valašské Meziříčí „A“ 17:7
Rožnov pod Radhoštěm „B“ KH Zbrojovka Vsetín „B“ 23:15
Sestava: Standa – Matyáš (7), Dominik (4), Julie (11), Robin (7), Víťa (4), Tomáš (1), Martin (20)

 

26.09.2015, turnaj v Zubří

I béčko našich minižáků ma za sebou druhý turnaj. V sobotu jsme v sedmi lidech vyrazili do sousedního Zubří, abychom se poprali o další dobré výsledky. A že se nám dařilo, přivezli jsme si ze Zubří první místo!

V Zubří jsme narazili nejdříve na holky a kluky ze Valmezu, následně nás potrápilo domácí Zubří, abychom se v posledním zápase střetli se Vsetínem o první místo v turnaji. Všechny tři zápasy jsme zvládli a naše soupeře přehráli.

Je logické, že budeme jen chválit. Všichni hráli výborně! Počínaje brankářským guru Standou, přes naše střelce v podobě Martina K., Julču a Matyáše, až po naše benjamínky Víťu, Dominika a Martina S. Kluci a naše Julča hrají kolektivně, nebojí se nahrát lépe postavenému spoluhráči, začínají chápat princip osobní obrany, stejně jako fakt, že bez nabíhání hrát miniházenou nelze. Věříme, že je jejich nadšení hned tak neomrzí a budou se dál takto házenou bavit.

Jedinou kaňkou tak byla skutečnost, že pořadatel turnaje do programu nezařadil vyhlášení výsledků a předání nějakých těch motivačních sladkostí. Představovali bychom si motivaci malých házenkářů a házenkářek přeci jen trochu jinak. Nevadí, uděláme to tak nějak po svém: „Přátelé, kamarádi, my vám ty madaile přivezeme!!!“ 


Nejdříve se musíme pořádně rozvičit…


…podívat se, jak to hrají jiní…


…a po odvedeném výkonu doplnit energii.

19.09.2015, turnaj v Bystřici pod Hostýnem

Naše miníkovské áčko zamířilo v sobotu na svůj druhý turnaj sezóny do Bystřice pod Hostýnem. Vzhledem k faktu, že jsme celý týden sbírali omluvenky, musíme být v prvé řadě rádi, že jsme turnaj vůbec odehráli.

Nakonec jsme do Bystřice vyrazili v šesti lidech (děkujeme rodičům za odvoz!), přičemž se turnaje zúčastnil i Martin, který hraje házenou přesně týden. Díky tedy jak za jeho odvahu, tak díky ostatním, že jsme účast nemuseli odvolat. Odměnou klukům byla možnost zahrát si dosytosti a turnaj zakončit nějakou tou sladkostí. Herní výkon zhodnotím jen okrajově – ve všech herních činnostech bohužel za soupeři zaostáváme. Náš mini realizační tým bude muset vůbec nějakým způsobem vyhodnotit, jak tréninkové jednotky pojmout, abychom nejezdili na turnaje s dopředu poraženeckou náladou a časem se mohli soupeřům přiblížit. Nezbývá nám než zatnout zuby, chodit poctivě na tréninky a tam pracovat na sto procent.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Zubří 9:21
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ KH Zbrojovka Vsetín 11:27
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Bystřice pod Hostýnem 29:38
Sestava: Standa – Martin M. (46), Patrik, Martin S. (1), Adam, Marek (2)

 

12.09.2015, turnaj v Rožnově pod Radhoštěm

V sobotu 12.09.2015 si na domácí palubovce poprvé zahráli naši letošní minižáci soutěžní turnaj a jelikož se jednalo o turnaj skupin A2 a B2, zahrálo si jak naše áčko (2005), tak i béčko (2006 a mladší)

Foto z turnaje zde

Turnaje se měla zúčastnit čtyři družstva v každé skupině, tudíž nás měla čekat tři utkání 2×14 minut. Díky absenci HC Zubří se nakonec hrálo dvoukolově s hracím časem 2×9 minut. V našich týmech se nakonec sešlo 17 hráčů a my trenéři jsme se snažili, aby si všichni zahráli stejný časový úsek. V každém našem družstvu nastoupil někdo, kdo si na soutěžním turnaji zahrál poprvé. Hra tedy byla místy velmi neurovnaná. U „B“ mužstva jsme ani nic jiného nečekali, ale u našich starších kluků jsme předpokládali poněkud urovnanější hru.

Áčko nakonec všechna svá utkání prohrála, přičemž jsme krok drželi jen ve druhém utkání s Bystřicí pod Hostýnem, když hrál soupeř ve třech hráčích i za situace, kdy byl rozdíl branek menší než 3 branky. Musíme zapracovat na všech herních činnostech, musíme se uvolňovat bez míče, nahrávat si, být schopni nahrávku přijmout, v obraně pochopit princip osobní obrany, uhlídat si svého protihráče… Máme tedy na čem pracovat, ale jelikož jsme stále na začátku dlouhé cesty, nemusí nám současné neúspěchy vadit.

Situace u Béčka je přeci jen poněkud jiná. Spousta kluků se vůbec začíná s touto hrou seznamovat a jediné co je v této fázi důležité je fakt, aby se kluci a naše jediná holka hrou bavili a měli radost z každé branky, kterou během turnaje vstřelíme. A protože nám nadšení nechybělo, mohli jsme hned na začátku sezóny připsat první dvě vítězství.

Turnaj skončil slavnostním vyhlášením, při kterém každé družstvo obdrželo motivační sladkost. Tímto děkujeme všem, kteří se na organizaci turnaje podíleli, stejně jako rodičům, kteří přišli povzbudit házenkáře.

Výsledky „A“

Rožnov pod Radhoštěm „A“ KHZ Vsetín „A“ 8:15
Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Bystřice pod Hostýnem „A“ 11:22
Rožnov pod Radhoštěm „A“ KHZ Vsetín „A“ 11:16
Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Bystřice pod Hostýnem „A“ 12:15
Sestava: Mikuláš (3), Sam (5), Eliáš (8), Dan (11), Jirka (2), Marek (2), Honza (1), Patrik, Martin (10)

Výsledky „B“

TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ KHZ Vsetín „B“ 9:16
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ TJ Valašské Meziříčí „A“ 13:5
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ KHZ Vsetín „B“ 11:13
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ TJ Valašské Meziříčí „A“ 15:6
Sestava: Martin S. (8), Víťa (5), Dominik (1), Dan, Martin K. (16), Matyáš (8), Julča (14), Robin (2)

Comments are closed.