Finále ve Zlíně, 09.06.2013

Ve Zlíně na nás čekalo slavnostní ukončení sezóny, resp. ukončení našich soutěžních turnajů. Ve Zlínské sportovní hale se tak sešlo všech 24 mužstev, které se tento rok zapojilo do soutěží minižáků. Celedenní turnaj ukončilo vyhlášení výsledků, medaile, diplomy, fotky a dort, který jsme si dali po pondělním tréninku. 

Jelikož se turnaje zúčastnila i naše přípravka hrající pod hlavičkou TJ Rožnov pod Radhoštěm „C“ přemýšleli jsme před turnajem o objednání autobusu. Nakonec jsme se rozhodli využít rodičů, kteří s námi pravidelně jezdí povzbuzovat kluky. Přeci jen si po celé sozóně zaslouží, aby mohli kluky povzbudit i na posledním, finálovém turnaji. Autobusem bychom museli jet bez nich. Jenže ráno nás před Rosavou přivítal malý hlouček kluků a ještě menší počet rodičů. Ač jsme počítali jak jsme jen mohli, čtyři kluci byli navíc, bez auta. Nakonec se nám však podařilo všechny kluky do Zlína dopravit, tudíž jsme ukončili druhou sezónu po sobě s tím, že nám u Rosavy nikdo nezůstal. Děkujeme tedy za celé dvě sezóny!

Béčko se snažilo a rozhodně nezklamalo. Stejně jako áčko sice nevyhrálo ani jeden zápas, ale výsledkově se vždy jednalo o velmi vyrovnané duely. Dva zápasy prohrálo o branku, dva o dvě branky, jen v zápase se Zubřím jsme prohráli o branek šest. Potěšila nás ale pevná obrana, kterou tuto neděli kluci jasně převýšili naše áčko. Kluci se nebáli soupeře čistě zepředu zastavit, což nás těší. Branku si až na brankáře Karola dali všichni, tudíž nikdo nemůže být zklamán.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ HC Junior Zlín holky „B“ 10:11
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ TJ Lesana Zubří 12:14
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ Otrokovice „A“ 3:4
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ HC Zubří „B“ 9:15
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ HC Junior Zlín kluci „B“ 8:10
Sestava a branky: Karol – Honza (7), Jirka K. (5), Ondra (3), Jirka M. (4), Marek (10), Roman (11)

Áčko turnaj poněkud prospalo. Dan s Robinem doslova, ostatní herně. Hráli jsme sice proti nejsilnějším celkům Zlínského kraje, ale turnaj nám jednoduše příliš nevyšel. Nic na tom  nemění ani fakt, že jsme na hřišti potkávali u soupeřů nové tváře, které sice ač věkem minižáci, po celou sezónu nastupovaly v mladších žácích, kterým už soutěž skončila. Ale raději prohrávat se silnými, než porážet slabé. V útoku jsme se i přes úzké hřiště (palubovka byla rozdělena na 3 hřiště) prosazovali, ale baletní průprava v obraně nám bohužel zůstala. Jsme chlapi, musíme toho trochu využít, ne aby jsem obranáře spočítal na prstech jedné ruky v situaci, když se o tři prsty už postarala cirkulárka. Všechno má ale svá pozitiva. Jsme třeba v situaci, kdy se můžeme jen zlepšovat… Po zápase s holkama ze Zlína jsem kluky trochu upozornil na to, že jsme v hale hlavně kvůli házené, a že když už hodinu čekáme na další zápas, tak by chtělo ten zápas odehrát v poněkud bojovnějším duchu. V dalších zápasech jsme se už snažili toto dodržet, takže i když jsme dopadli výsledkově jako u Chlumce, kluky musím za snahu pochválit.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Junir Zlín kluci „A“ 11:15
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Zubří „A“ 16:23
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Junir Zlín holky „A“ 10:14
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ SHK Kunovice 12:14
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ Luhačovice „A“ 10:16
Sestava a branky: Áďa – Luky (7), David (10), Kuba D. (13), Radim (4), Kuba V. (10), Tomino (15)

Co se týká celého turnaje, tak musím organizátory za finále pochválit. Poslední návštěva Zlína v nás vzbudila rozporuplné pocity, ale finále organizačně vyšlo. Hřiště byly sice poněkud užší, šatna nacpanější (ani vlastně nevím, kde ty klíče stále kolovaly) a prodlevy mezi zápasy větší, ale nebyl by to Rožnov, aby nežil právě v přestávkách mezi zápasy, ať už lovením plyšáků z dřevěné boudy, hrou na schovku, masem, či návštěvou Čepkova kvůli táckům na dorty, kterých bylo v hale více než dost (zdravím Páju a Martinu). Šlehačkový dort na konci turnaje budiž pověstnou třešničkou na dortu (ne že by to dávalo smysl, ale snad nezůstanu nepochopen) nejen finále, ale i celé sezóny. Sezóna je tedy za námi, ještě Liberec a fajront…na měsíc.   

Turnaj ve Vsetíně, 19.05.2013

Ještě v pátek jsme žili v obavách, zda bude v sobotu u Rosavy dostatečný počet kluků a rodičů-řidičů, ale už letmý pohled z našeho vozu při odbočování k Rosavě nás uklidnil. Na turnaj jsme jeli opět ve 14 lidech a téměř jsme se přiblížili k tomu, že kolik bylo dětí, tolika auty jsme jeli. Díky moc!

Už cesta na turnaj pro nás byla dobrodružná. Hned u Rosavy jsme se ujali vedení, které jsme si drželi až po Jablůnku. Za ní nás ale bez jakéhokoliv studu předjela Svaťka a nedala našemu lehkému, avšak dýchavičnému sportovnímu vozu žádnou šanci. Po chvíli jsme přišli i o druhé místo, ale i bronz byl pro nás toho dne cenný! Navíc byl předjížděcí manévr Svaťky natočen na mobil a anonymně předám PČR k přešetření…

Stejně vesele, jako probíhala cesta na Vsetín probíhal i turnaj samotný. Kluci z áčka i béčka zahráli dobře a mohli jsme tak po turnaji i na pondělním tréninku chválit. Kromě samotné házené stihli kluci i letmé osvěžení ve sprchách a zahrát si v šatně schovku. Nechápal jsem, když jsem vešel do prázdné šatny, kde nějaký nešťastník pykal, že se všichni schovávají na ploše odhadem 4X3 metry. Když však naše elita začala vylézat zpod laviček a ze šatních skřínek, pochopil jsem, že podobných překvapení s klukama asi zažijeme ještě více…

Na lavičku béčka zasedla tentokrát Pavla se Svaťkou, jelikož Denisa je na praxi a jet s námi nemohla. A nebyla by to Pavla, aby si neudělala nějaký ten trapas. Po desáté minutě finálového utkání křičela na rozhodčího, že již uběhla desátá minuta a zápas by měl ukončit. Nedbala ani toho, že ji odporují diváci v hledišti a stále žádala o ukončení zápasu. Finálový zápas se však hraje na 15 minut, nikoliv na 2×10, jako ty předešlé.

O pohodovosti turnaje svědčí i fakt, že zatímco 3 naši kluci zastupovali obě družstva na slavnostním zakončení turnaje, tak další tři kluci spolu s paní Skalíkovou s pohodovým výrazem ve tváři a rukama plných párků v rohlíku docházeli klidným krokem z Lapače směrem k hale. Ostatní mimochodem již odjeli, kdyby se předseda ptal… 

Na zpáteční cestě jsme ještě u zmrzlinového stánku na Bystřičce potkali holky házenkářky z reprezentace ČR, které mají momentálně soustředění na Pustevnách před kvalifikací na MS, takže jsme se vraceli domů plni dojmů.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ KH Vsetín „A“ 18:32 (8:19)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“  HC Zubří „A“ 15:22 (11:15)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ SHK Kunovice 13:23 (8:11)
Sestava a branky: Dan (26), Kuba S. (1), Roman (7), Jirka (6), Martin (6), Ondra K. (10)

O 7. místo: TJ Rožnov pod Radhoštěm – HC Zlín kluci 10:20

Béčko se snažilo, i když podle předpokladů skončilo na turnaji poslední. S o rok staršími kluky jsme ale sehráli hezké zápasy a tentokrát jsme si ani neodvezli tolik banánů. Kluci se zlepšují, proto jsme sám zvědavý, jak se jim bude dařit za rok, kdy už budou hrát s podobně silnými celky. Ke konci turnaje už bylo patrné, že síly ubývají, jelikož v hale bylo dusno a my neměli tolik kluků na střídání. Branku si dali nakonec všichni.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Junior Zlín kluci 12:11 (5:5)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Junior Zlín holky 13:16 (8:13)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Luhačovice 18:23 (11:14)
Sestava a branky: Áďa – Kuba D. (9), Tomino (12), Luky (11), David (10), Jirka (2), Karol (9), Honza (3)

O 5. místo: TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ – SHK Kunovice 10:6

Áčko odehrálo možná svůj nejlepší turnaj. V prvním utkání jsme se s klukama ze Zlína tahali o každou branku a nakonec jsme mohli slavit první vítězství na turnaji. Ve druhém utkání jsme narazili na holky taktéž ze Zlína. Jejich hra nám nesvědčí. Holky praktikují těsnou osobní obranu styl klíště, proti které nenacházíme protizbraň. I tentokrát jsme prohráli. Pozitivem je, že jen o 3 branky. I s Luhačovicemi se hrál vyrovnaný zápas. Dokud byla na palubovce jen Luhačovická jednička, nebo jen B. Šuráňová, hráli jsme vyrovnanou partii. Jakmile se ale blížil konec zápasu, poslal trenér na hřiště oba dva, také za mladší žáky hrající hráče, současně a bylo rozhodnuto. Ve finálovém zápase jsme potom porazili Kunovice a mohli tak slavit 5. místo.

Kluci se tentokrát vyhecovali a snažili se nepředvádět francouzský baletní soubor na cestách. Bojovali, nevzdávali souboje. Dokonce Honza vyfasoval i nějaké ty dvojky, to když nestačil do svých kleští uzmout protihráče zepředu  a musel tak učinit, až když byla oběť na jeho úrovni, či za ním. Technicky možná nejsme tak na výši, ale tentokrát jsme se to snažili dohnat bojovností. Co se týká útoku, ani tam jsme nezklamali. Branku si dali všichni, snažili jsme si nabíhat, nehrát staticky. Jako jediné mužstvo na turnaji praktikujeme navíc v prvním poločase jednoúderový driblink, což nás na jednu stranu limituje, ale na druhou stranu jsme tak více připraveni na hru 1 na 1, aniž bychom museli používat prodriblování se od naší branky k soupeřově. Áďa v brance taky zachytal velmi dobře, takže jsme po kolektivním výkonu slavili 5. místo

Turnaj ve Zlíně, 04.05.2013

Venkovní hřiště, 10°C, vlhký povrch, mokré míče – propagace házené v pětasedmdesátitisícovém Zlíně. Upřednostnili jsme zdraví a turnaj v Litovli před výkonem na tomto turnaji. Hodnotit tedy není co. Po odehrání posledního utkání jsme na nic nečekali a ze studeného Zlína odjeli. Jedna z pořadatelek nám řekla, že když odjedeme před vyhlášením, nahlásí nás předsedovi (asi strany). Z turnaje jsme neobdrželi turnajový zápis a poprvé po 2 letech jsme pro kluky nedostali ani sladkosti (asi strana krvácí).  

Turnaj v Luhačovicích, 21.04.2013

Třetí turnaj nás zavál do města oplatků a Vincentky – do Luhačovic. Krásného počasí využilo i spousta rodičů, takže se nás před půl druhou u Rosavy schází opravdu početná skupina. Děkujeme moc jak za odvoz tak za poturnajový program! Pan Janošek, který byl u Rosavy zcela náhodou také (kontrola? :-)) nás odstartoval a my mohli vyrazit. 

Béčko si zahrálo svůj standard. V prvním utkání prohrálo s áčkem v ne moc hezkém utkání plném chyb na obou stranách. Proti Kunovicím kluci dokonce vedli, ale jakmile Kunovice vytáhli svou nejlepší střelkyni z brány do hry bylo po nadějích. Luhačovice byly toho dne nad síly všech, ale pohled na zarputilého Ondru Všetičku, svádícího nevyrovnaný boj proti největšímu desetiletému klukovi na světě (nebo aspoň v okrese), bral dech. V rozhodujícím utkání o sedmé místo jsme nestačili na kluky ze Zlína. Pochválit musíme Ondru a Ondru, kteří se, ač s výškovými hendikepy, neohroženě pouští do soupeřovy obrany. Celkově jsme nepodali špatný výkon, ale cesta je vždy dlouhá a trnitá, takže jsem zvědavý, jak se našemu béčku bude dařit příští rok se stejně starými protihráči. 

TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ 9:21 (4:11)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ SHK Kunovice 10:12 (10:4)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ TJ Sokol Luhačovice 12:18 (6:12)
Sestava a branky: Martin, Ondra V. (10), Ondra K. (19), Jirka, Kuba S., Adam B. (4), Marek (3)

o 7. místo: TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ – HC Junior Zlín-kluci 5:19

Áčko také zahrálo svůj standard. Dáváme branky, snažíme se uvolňovat, střílíme, ale obrana nás trápí stále. Branku si dali všichni, kteří hráli v poli. Brankový „rozptyl“ je od 6 do 13 branek, takže u nás opět zvítězilo kolektivní pojetí hry, čemuž odpovídal i fakt, že jsme se snažili kluky pravidelně střídat (koneckonců jako vždy). V prvním zápase jsme se protrápili k výhře nad béčkem. Proti Kunovicím jsme hráli dobře a nakonec jen jihomoravanům a jihomoravankám těsně podlehli o 3 branky. Proti Luhačovicícm (resp. proti jejich dvěma nejlepším hráčům), jsme mnoho štěstí neměli. Je poznat, když někdo hraje celou sezónu v mladších žácích a na turnaje mini si chodí jen zastřílet. V rozhodujícím utkání jsme se střetli se Vsetínem, který vyhrál poslední turnaj. Toto vyrovnané utkání jsme nakonec vyhráli a mohli se tak radovat z pátého místa. Chválit někoho zvlášť nebudu, aby nám dotyční nezpychli 🙂   

TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ 21:9 (11:4)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Sokol Luhačovice 21:34 (11:19)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ SHK Kunovice 17:20 (12:12)
Sestava a branky: Áďa, Karol – Tomino (13), Jirka K. (8), Luky (12), Kuba D. (10), Radim (13), Kuba V. (6), David (11)

o 5. místo: TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ – KH Zbrojovka Vsetín 14:12

Nebyli bychom to my, abychom nevyužili krásného počasí a nezorganizovali něco navíc… Po turnaji jsme se přesunuli na kolonádu na oplatky a na Vincentku. Pohled pro bohy sledovat skupinky 18 kluků, kterak netrpěli čekají ve frontě na kelímek, aby si mohli nabrat Vincentku, kterou posléze s pokrčenými tvářemi vylévají opodál. No nechutnala, no… To druhý „vajíčkový“ pramen za kolonádou byl ještě méně oblíben a napil se jen ten skutečně odvážný. U fontány jsme si udělali i s rodiči společné foto a zamířili na oplatky. Prodavačka měla jistě dobrou tržbu, jelikož za chvíli už měl každý v rukou minimálně jednu krabici s oplatky. Aby toho nebylo málo, zazdili to mnozí zmrzlinou a mohli jsme vycházkovým krokem zamířit zpět. Domů jsme dorazili nezvykle pozdě, ale snad byli s výletem spokojeni všichni. Po příjezdu už nás pan Janošek u Rosavy nekontroloval 🙂 

Turnaj v Rožnově pod Radhoštěm, 06.04.2013

V sobotu 6.4. jsme v hale na Koryčanských pasekách hostili druhý turnaj minižáků skupiny A. Dříve než si povíme něco o jeho průběhu, chceme poděkovat všem, bez kterých by se turnaj neuskutečnil, jmenovitě Milošovi a jeho dcerce, Svaťce, klukům z dorostu jak u stolečků, tak Šťěpánovi s Vildou, kteří se na turnaj proměnili na trenéry béčka, rožnovskému zběhovi Zuzimu a Danovi, kteří  nám turnaj odpískali a holkám z bufetu,  které byly možná v hale poprvé v životě. Jestli jsem na někoho zapomněl, tak se moc omlouvám!

Hodnocení hry béčka je velmi těžké a bude to stejné po celé jaro. Jak jsem psal minule, naše béčko je ve skupině A z logistických důvodů, proto se kluci budou muset smířit s tím, že cojiné než poslední místo by bylo na pomezí zázraku a fantazie. Na druhou stranu ale můžou získat zkušenosti, které budou moci přetavit v lepší výsledky příští sezónu, kdy už budou hrát bez kluků a holek o rok a více starších, se kterými se potkávají nyní na jaře. Béčku tentokrát vypomohl Honza a Marek z áčka. Svůj první turnaj odehrál Martin Sklář, který si hned vstřelil dvě branky.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ HC Junior Zlín dívky 7:25 (5:15)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ HC Junior Zlín kluci 8:28 (3:16)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ KH Zbrojovka Vsetín 8:11 (2:7)
Sestava a branky: Honza (5), Kuba S., Jirka, Ondra V. (1), Martin S. (2), Marek H. (4), Adam B. (6), Roman (2), Přemek (2), Ondra K. (8), Martin K. (1)

V zápase o 7. místo béčko podlehlo Zubří 7:13

Áčko odehrálo turnaj velmi dobře a musím ho pochválit. Na úvod jsme bohužel jasně prohráli s Luhačovicemi. Po tomto zápase jsme si s klukama sedli a výkon si vyříkali, protože jsme příliš nebojovali a Luhačovicím cestu za vítězstvím příliš nezkomplikovali a to byla škoda. Ve druhém zápase jsme nastoupili proti Kunovicím a díky tentokrát bojovnému výkonu jsme uhráli remízu. V poslední minutě jsme dvakrát vedli, ale Kunovice vždy dokázaly vyrovnat. V posledním zápase ve skupině jsme hostili kluky ze Zubří. Ty se nám v tomto zápase podařilo poprvé letos porazit. Zubří nebylo sice kompletní, ale to neubírá nic na tom,  jak jsme tentokrát příkladně bojovali a vítězství si zasloužili. Díky horšímu skóre jsme nakonec skončili ve skupině třetí a hráli tak s holkama ze Zlína o páté místo. Toto utkání nám už tolik nevyšlo a prohráli  jsme ho nakonec o dvě branky.

Opět musím kluky chválit za kolektivní výkon. Kromě Ádi, který odchytal celý turnaj, si všichni kluci dali branku a nejen to, všichni si dali minimálně branky tři! Např. Luhačovice byly v turnaji druhé, ale jejich dva nejlepší střelci dali cca 95 procent branek mužstva. Na trénincích jsme se hodně věnovali hře samotné, takže kluci zlepšili nahrávky, někteří už se nebojí uvolnit se s míčem, snažíme si nabíhat, nehrát staticky, i v prvním poločase se snažíme hrát jednoúderový driblink, ve druhém potom kluci i někdy hrají osobku, takže musíme jen chválit. Tradičně slabší je obrana, kde až na výjimky nemáme fyzicky silné typy, ale jakmile si začneme v obraně mluvit a pomáhat si, budeme se zlepšovat i v této herní dovednosti.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Luhačovice 15:26 (6:15)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ SHK Kunovice 24:24 (12:11)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Zubří 21:19 (13:7)
Sestava a branky: Tomino (11), Jirka K. (4), Luky (8), Dan (3), Áďa, Kuba D. (9), Radim (7), Robin (19), David (10), Kuba V. (4)

V zápase o 5. místo kluci podlehli holkám ze Zlína 14:16

Turnaj proběhl bez výrazného zpoždění. Jediným neveselým momentem byl odjezd Romana Květáka RZS do nemocnice ve Valašském Meziříčí pravděpodobně s akutním zánětem slepého střeva. Přejeme tímto Romanovi brzké uzdravení! V pondělí máme do Valmezu cestu, tak ti přivezeme něco na zub 🙂

Celý turnaj vyhrála KH Zbrojovka Vsetín, když ve finále porazila Sokol Luhačovice o dvě branky. Bronzové medaile brali kluci ze Zlína, když po remíze v řádné hrací době porazili 3:2 na sedmimetrové hody Kunovice.

Na konci turnaje proběhlo vyhlášení výsledků, při kterém jsme všem mužstvům rozdali diplomy a nějaké ty sladkosti.

Pro ty, kteří byli spokojeni s karamelovým řezem, podávaným všem pomocníkům na tomto turnaji, tak recept naleznete zde. Zuzi už peče, tak se můžete zeptat na reference  😆

Turnaj v Kunovicích, 16.03.2013

Exkurzí do rakouských hypermarketů jsme započali jarní část sezóny 2012/2013. Nakonec jsme státní hranice překračovat nemuseli, zastavili jsme se ale kousek od nich – v malebných jihomoravských Kunovicích. Ty nás přivítaly nádherným jarním počasím a poklidnou atmosférou vinic. Zpět si však kluci nevezli trsy hroznového vína, ale nepřeberné množství banánů, které nám na cestu nadělili soupeři.

Na začátku turnaje jsme zvolili strategii, že vytvoříme dvě kvalitativně stejné družstva, takže za béčko si zahráli Robin, David, Tom K. a také náš gólman Karol. Zejména první dva jmenovaní se střelecky prosazovali velmi často a díky jejich výkonům jsme se soupeři hráli důstojné partie. Na Vsetín, ani Zlín jsme neměli, ale s Luhačovicemi jsme hráli vyrovnané utkání. Na začátku zápasu jsme dokonce několikrát vedli, ale soupeř v průběhu hry stále častěji přihrávkami nacházel svého nejlepšího hráče, které měl podobnou tělesnou konstrukci jako já a tudíž jakákoliv obrana byla bohužel marná a tento hráč nám sázel jednu branku za druhou. Po třech prohrách tak bylo jasné, že béčko bude bojovat o předposlední sedmé místo…vzhledem k dění na druhém hřišti bylo stáje jasněji patrné, že soupeřem bude naše áčko…

Kritizovat nějak naše benjamínky nebudu, přeci jen se ve skupině A, tedy v té výkonnostně nejvyšší dostali hlavně z logistických důvodů, jelikož jinak bychom museli jezdit s áčkem i béčkem odděleně, jelikož jejich turnaje nejsou co do termínu, tak do destinace shodné. Kluci tak budou hlavně sbírat zkušenosti, které přetaví v nějaké hmatatelnější výsledky až příští rok.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ KH Zbrojovka Vsetín „A“ 16:24
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ Zlín 14:26
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ Luhačovice 15:21
Sestava a branky: Sestava a branky: Ondra V. (1), Kuba S. (1), Robin H. (25), David S. (13), Tomáš K. (4), Roman K. (5), Jirka M. (2), Ondra K. (5), Karol F.

 

Áčko začalo turnaj prohrou se Zubřím a potom nás čekaly dva převážně dívčí celky. Proti Kunovicím, které trenérsky vedlo asi deset rodičů na střídačce jsme nesehráli špatnou partii, ale na výhru jsme neměli. Další zápas proti Zlínu byl z naší strany ještě horší. Holky nás doslova uběhaly, navíc prokázaly větší touhu po vítězství.
Hodnotit áčko je stejně složité jako hodnotit béčko. Zahráli si všichni, všichni víceméně stejný čas. Připočteme li fakt, že někteří kluci ještě hráli za béčko, tak je jasné, že jsme nemohli počítat s nějakým výraznějším úspěchem. Díky kolektivnímu pojetí si dali všichni branku, což na druhou stranu ukazuje na fakt, že hra není postavena na výkonu nadprůměrných jednotlivců, ale na výkonu celku jako takového. Budu se ovšem opakovat v tom, že nám chybí větší agresivita a celkový drive. Služebně jsme se nazvali francouzským baletem na cestách. Holky nás žduchaly, škrábaly, držely během celého zápasu a my to potichounku trpěli. Snad si to kluci po několika takových nakládačkách uvědomí a začnou bojovat s větším zaujetím.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Zubří 19:29
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ Kunovice 17:24
TJ Rožnov pod Radhoštěm „A“ Zlín – dívky 15:24
Sestava a branky: Tomino D. (13), Kuba D. (7), Adam S., Dan S. (8), Jirka K. (4), Kuba V. (7), Radim S. (14), Honza P. (4), Marek H. (1), Luky S. (6)

Po těchto výsledcích se v boji o sedmé místo střetli oba dva naše výběry. Úspěšnější byla nakonec o kousek áčko, které vyhrálo 13:11.
Turnaj proběhl v relativním klidu. To že jsou turnaje minižáků pro některé finálem Ligy mistrů jsme si koneckonců zvykli, takže nás už zas tak nic nepřekvapí. S přílivem nových týmů, které jsme na podzim nepotkávali, se objevily nové zajímavosti. Jsem pro osobní obranu při bránění, ale zdá se mi málo přínosné, že si soupeře nosíme po celý poločas na zádech. Tak těsná osobní obrana se už více podobá společenskému tanci. Daly se defakto nepřetržitě pískat fauly. Trochu adrenalinu přineslo utkání s holkama se Zlína (tuším), kdy jsem si musel na šířku hřiště s rozhodčím vyříkat rozdílný názor na pískání, či spíše nepískání žduchání holek do našich kluků v náskocích z brankoviště. Tam kde by jsem já pískal sedmimetrový hod a důrazně napomínal faulující, tam hra pokračovala bez povšimnutí dál…škoda. Já za tyto zákroky na naše kluky na trénincích řvu jako tur a nutno podotknout, že jen zřídka kdy, jelikož se kluci snaží zezadu nefaulovat.

Obrovské díky patří rodičům! Nejenže jsme neměli sebemenší problém s odvozem kluků, ale dokonce nám vytvořili super kulisu, takže zejména atmosféru ve vzájemném zápase „Rožnovů“, nám mohli ostatní týmy závidět.

K rodičům se váže ještě jedna připomínka. Při glosování výletu na utkání Zubří – Karviná jsem zmínil, že když my se o víkendových turnajích v Litovli a Liberci budeme starat o vaše děti, tak na oplátku budeme Tomína zapůjčovat k víkendovým pobytům vám, aby pěkně koloval mezi rodina a my měli o víkendech čas na odpočinek. Drtivá většina toho co píšu je myšlena s humorem a nadsázkou, takže děkujeme všem zájemcům o nabídku víkendového pobytu našeho syna, ale opravdu šlo jen o žert. Ale upřímně nás to potěšilo!

Nejtěžší chvilky jsme však paradoxně neprožívali na turnaji, ale při cestě tam a zpět. To že jsme byl se svou orientační neschopností určen jako vedoucí zájezdu je napováženou. Nebýt GPS, poznali by jste krásy nejen Jižní Moravy, ale i další koutů naší republiky. Když už jsme se u Rosavy domluvili, že kolonu povedu já, neuvědomil jsem si, že ještě musím na benzín, takže se asi na pumpě u kasáren ve Valmezu divili, proč k nim zabočuje asi 5 aut a tankuje jen jedno.
Jestli chcete zažít pocit, že jedete hodinu a tři čtvrtě autem a do toho vám někdo neustále mluví, jeďte s Denisou. Naše trenérka béčka patří k těm velmi komunikativním. Přibližně celou cestu tam i zpět musela Pavla nepřetržitě přeskakovat z jedné rádiové stanice na jinou, aby jsem náhodou neprošvihli nějakou tu hiťárnu. Během asi pětiminutového monologu jsem dokonce nebyl schopen zaznamenat, že se mezi větami nadechla. Přírodní úkaz. V Kaufu na Vsetíně, si nejprve zabouchla do dvěří vlasy, následně seřvala Tomína, že jí jako prase, protože je celý podrobený od koláče z listového těsta, aby po chvíli konstatovala, že ji na sedačku spadl kus salámu, na kterém byl kečup, takže tam bude asi flek. Opravdu už jsme se tak dlouho nezasmáli. A aby toho nebylo málo, jeli jsme všichni společně večer na zápas Zubří – Dukla…

Turnaj v Zubří, 09.12.2012

Podzimní část sezóny jsme zakončili soutěžním turnajem v Zubří, který pořádala Lesana. Turnaj to byl v mnoha ohledech netypický. Jednak jsme na turnaji postrádali béčko, které bylo toho času na turnaji v Horké nad Moravou. Díky tomuto faktu jsem na trenérské lavičce chyběl taky já, protože jsem byl na turnaji s béčkem taky. Aby toho nebylo málo, chyběl také Matouš s Markem, takže se na lavičce mohla plně realizovat dámská složka realizačního týmu, tedy Denisa, Pavla a aby nebylo trenérek málo, vypomohla nám i Svaťka.

Béčko nám od Rosavy odjelo deset minut před osmou, aby tak symbolicky uvolnilo parkoviště pro hráče a rodiče áčkařů, kteří měli odjezd naplánován na osmou hodinu. Jako tradičně jsme se před Rosavou setkali s téměř kompletní sestavou hráčů a jejich rodičů, za což všem moc díky. V Zubří jsme byli kousek po osmé a mohli se připravovat na první zápas, který jsme měli hrát o půl desáté. Tohle se logisticky mírně nezvládlo 🙂 Ale zase jsme měli spoustu času na rozcvičení…

TJ Rožnov p. R. „A“ HC Zubří „A“ 16:16 (7:9)
TJ Rožnov p. R. „A“ KH Zbrojovka Vsetín „A“ 16:17 (11:9)
TJ Rožnov p. R. „A“ TJ Valašské Meziříčí 21:14 (12:7)
Sestava a branky: Áďa, Karol – Radim, Luky (7), David (2), Kuba V. (1), Jirka, Honza, Marek (1), Dan (12), Robin (30)

V prvním zápase jsme sehráli pěkné utkání proti Zubří. Vyrovnané utkání skončilo zaslouženou remízou, již druhou po sobě v miniházené (škoda že den před tím v Prostějově jsme dostali od Zubří pěknou Vánoční nadílku 🙂 Proti Vsetínu jsme sehráli typické utkání – vedli jsme, mohli jsme vyhrát, ale nakonec jsme o branku opět prohráli…taktéž podruhé za sebou. Jak proti Zubří, tak proti Vsetínu se v poslední době snažíme a je vidět, že si tyto zápasy kluci užívají. Valašské Meziříčí je v této fázi sezóny o malý krok za námi, takže poslední zápas skončil našim vítězstvím.

Celkově jsme zahráli dobrý turnaj. Individuálně se dařilo Robinovi, které nasázel spoustu branek, ale musí poděkovat také Petrovi Orságovi, který nebyl přísný, co se pískání jeho kroků týče. Pochválit ale musíme všechny, protože čtyřková házená nám relativně jde. Pochopitelně je i co vytknout, takže zmíním jen ony tradiční věci, jako problémy při uvolňování se s míčem (kličky trénujeme, ale v zápasech nepoužíváme) a bezkontaktní házená (oni nás skutečně nekousnou 🙂
Na závěr odpověď na častou poturnajovou otázku: Opravdu nevím, kolikátí jsme na tomto turnaji skončili, protože netuším, jak hrály ostatní mužstva 🙂 Ale my se za výkon stydět nemusíme.

Turnaj v Rožnově pod Radhoštěm, 10.11.2012

Tentokrát nás naštěstí ZKSH nehnal do dalekého Zubří, či nedostupné Zašové, ale měli jsme tu čest pořádat turnaj sami. No čest…prostě nám řekli, že si to máme zařídit sami, tak jsme se projevené důvěry zhostili jak to jenom šlo. Před popisem samotnému turnaje ještě musíme poděkovat těm, kteří nám pomohli – díky patří dorostencům, kteří se zhostili jak role zapisovatelů, tak rozhodčích + našemu interně-externímu rozhodčímu Zuzimu. Díky moc kluci!

Béčko bylo tentokrát posíleno o tři kluky z áčka, jelikož nás bylo tolik, že jsme se málem nevešli do šatny, a to někteří borci zas až tolik prostoru nezaberou. Podle toho i vypadala naše hra, kdy jsme zkušenější kluky ve hře využívali jak z důvodu brankové úrody, tak zejména proto, aby se kluci z přípravky měli od koho učit. Na tréninku hrajeme povětšinou odděleně, takže jsme se učili v poklusu na turnaji. Béčko porazilo Zubří i Vsetín a v posledním zápase proti Lesaně bojovalo o první místo. Díky prohře se však rozhodovalo až v minitabulce Rožnov x Zubří x Lesana, kde díky rozdílu branek ve vzájemných utkáních může slavit Lesana před Zubřím a Rožnovem. Stínem bylo zranění Ondry Všetičky, který dostal v zápase se Zubřím loket a musel do Valmezu na RTG. Kromě tohoto faulu byl zarážející i velký počet různých žduchání zezadu apod. Tohle si ale musí vyřešit trenéři, popř. rozhodčí.

TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ HC ZUbří „B“ 20:18 (7:8)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ KH Zbrojovka Vsetín „B“ 14:7 (10:1)
TJ Rožnov pod Radhoštěm „B“ Lesana Zubří 17:22 (10:13)
Sestava a branky: Martin, Roman, Přemek (1), Ondra K. (2), Jirka (3), Kuba, Adam (1), Robin (25), Karol (8), David (11), Ondra V.

Áčko odehrálo taky dobrý turnaj, poprvé jsme uhráli body se Zubřím, což vzhledem k průběhu zápasu, kdy jsme místy prohrávali o 6-7 branek, musíme považovat za úspěch. V prvním zápase se Vsetínem nás klasicky porazil Matěj Havran, který dal 12 ze 13 branek Vsetína. U nás se prosadilo hned pět kluků, takže není co vytýkat, jelikož kolektivní pojetí je nám bližší než nosiči vody. V posledním zápase s Valmezem jsme si udržovali po celý zápas náskok, takže jsme místy hráli i ve třech lidech. Asi jsme v tomto jediní… Minule jsem chválil jmenovitě, tak i tentokrát motivačně vypíchnu dva jedince. Zápasy se podařily Kubovi Doruškovi a Danovi Stejskalovi. Kuba nasázel velké množství branek, ale jedním dechem dodávám, že techniku střely budeme dál pilovat! Dan se také snažil a vycházelo mu to jak v útoku, tak i v obraně. Malé zcela zanedbatelné plus má ode mne i za tréninky…on ví 🙂 Pochopitelně ale chválím všechny, od brankářů, přes rychlá křídla, až po naše důrazné spojky.

I v utkáních áčka jsme sčítali raněné. Tomíno dal vzpomenout na svou jeden a půl roku starou zlomeninu vřetenní kosti, Jirka Krajča zase řešil problémy s kotníkem, Áďa s holenní kostí. Všichni tři však nakonec turnaj dohráli, takže je za simulování čeká na tréninku zasloužený trest 🙂

Rožnov pod Radhoštěm „A“ KH Zbrojovka Vsetín „A“ 12:13 (4:5)
Rožnov pod Radhoštěm „A“ HC Zubří „A“ 21:21 (7:13)
Rožnov pod Radhoštěm „A“ TJ Valašské Meziříčí 25:20 (11:10)
Sestavy a branky: Áďa, Tomino (4), Honza, Jirka (5), Marek (1), Luky (12), Kuba V. Kuba D. (15), Dan (12), Radim (8)

Co se týká turnaje jako celku, tak jsme měli při počátečním roztrénování pocit, že bychom potřebovali nafukovací halu v Paskově, aby se nám tam všichni hráči vešli. Kromě hráčů potěšili účastí také rodiče a veškeré příbuzenstvo, které zaplnilo halu. Za to moc děkujeme. Poprvé jsme využili možnosti nepořádat dovednostní soutěže, které kluky povětšinou nebaví, a to tak, že hodně. Turnaj tak plynul velmi rychle, bez prodlevy.

Na všechny turnaje s sebou bereme foťák, takže bylo zcela jasné, že na ten domácí, ho zapomeneme doma. Kdyby měl náhodou někdo nějaké fotky ze soboty, pošlete nám je prosím na frantisek@hcroznov.cz. Díky moc předem!

Turnaj v Zubří, 20.10.2012

Do Zubří jsme odjížděli se 17 kluky a s myšlenkami na nějaké to lepší umístění, abychom jednak prodali naši tréninkovou píli a taky si udělali chuť na další turnaje a další tréninkovou dřinu. Naše béčko odehrálo turnaj v 8 lidech, áčko v devíti. Aby byly počty vyrovnané a béčko mělo někoho, kdo by jeho hru táhl a ukázal mladším jak na to, šel si za béčko zahrát Robin. Nakonec obě dvě družstva skončila shodně na druhých místech, když jsme nestačili na výběry domácího HC Zubří. Našim klukům k předvedeným výkonům i umístění gratulujeme!

Béčko prohrálo se Zubřím o 10 branek a naopak porazilo Vsetín o branek devět. O druhém místě se tak rozhodovalo v posledním duelu, ve kterém jsme hráli s Lesanou. Ta tentokrát nepřijela se svými staršími hráčkami, ale se svým mladším výběrem. V napínavém zápase jsme nakonec Lesanu porazili o jednu branku a mohli tak slavit druhé místo v turnaji.

Kluci se snaží a jejich hra se turnaj od turnaje zlepšuje. Martinovi se daří v brance, Eliáš s Ondrou a Ondrou 🙂 se dokážou dravě probít přes soupeře a i ostatní kluci začínají nacházet svá místa v týmu. Robin jako výpomoc z áčka podal skvělý výkon a připsal si 22 branek. Chce to tedy i nadále makat v tréninku, jelikož soupeři nám nikdy nic zadarmo nedají.

TJ Rožnov p. R. „B“ HC Zubří „B“ 14:24 (4:9)
TJ Rožnov p. R. „B“ Zbrojovka Vsetín „B“ 12:3 (5:0)
TJ Rožnov p. R. „B“ Lesana Zubří 20:19 (12:12)
Sestava a branky: Martin (2), Adam (2), Robin (22), Jirka (1), Ondra V. (7), Eliáš (5), Ondra K. (6)

Áčko v prvním zápase prohrálo se Zubřím, ve druhém zvítězilo těsně nad Vsetínem, když se nám podařilo uhlídat obrovitou spojku s neskutečnou mordou v ruce. V posledním zápase jsme vyhráli nad oslabeným Valmezem, proti kterému jsme hráli ve třech a později i ve dvou hráčích, aby si kluci z Valmezu taky mohli dát branku a drtivé porážky je neodradily od házené.

V áčku si dali všichni branku, což mluví za vše. Brankově se nejvíce prosadili Luky s Tomínem a je vidět, že spolupráce mezi nimi funguje dobře. Brankáři, po dlouhé době dva, zachytali taktéž skvěle. Pochopitelně máme stále co zlepšovat, ale sem tam už se v zápase objevují hezké okamžiky, křídla nám sbíhají, spojky si začínají nabíhat a kromě střel z dálky začínají i proskakovat na brankoviště. Slabinou je stále naše fyzička, jelikož nevydržíme při osobní obraně se soupeřem držet krok až do konce utkání. Problémem je i obrana, kde jsme málo důrazní a pomalí na nohou. Tento turnaj nám nevyšel ale zejména co se přihrávek týče. Častokrát jsme si krásně naběhli na brankoviště, ale když nám ten balón proletí mezi rukama k soupeři… Na toto se musíme zaměřit při dalších trénincích. Pozitiva ale pochopitelně převažují a je jen na vás, jestli budete chtít dál makat a zlepšovat se a házenou se bavit.

TJ Rožnov p. R. „A“ HC Zubří „A“ 13:21 (7:11)
TJ Rožnov p. R. „A“ Zbrojovka Vsetín „A“ 17:14 (8:6)
TJ Rožnov p. R. „A“ Valašské Meziříčí 17:8 (9:4)
Sestava a branky: Áďa, Honza – Kuba D. (6), Tomino (14), Luky (14), Tom K. (1), Radim (3), Dan (5), Jirka (4)

Turnaj ve Vsetíně, 30.09.2012

V neděli 30.09.2012 jsme odehráli druhý turnaj sezóny. Zavítali jsme do nejvzdálenější destinace – na daleký Vsetín. V sobotu jsme zaktualizovali mapy v GPS, nakoupili zásoby, dočerpali nádrže u aut a v neděli v 9:00 jsme vyrazili. Na Vsetíně jsme byli za třicet minut, takže jsme měli spoustu času na rozběhání a rozcvičení.

První pozitivní událost se váže právě k tomuto. Kluci vzali rozcvičování vážně, což rozhodně nebývalo zvykem, jelikož se jedná o činnost nepopulární (a o to více samozřejmě důležitou 🙂 Rozběhali jsme se, zastrečovali, zanahrávali, rozchytali gólmany a šli na první zápas… Po hříchu nás do prvního zápasu nastoupilo proklatě málo. Áčko mělo na střídání jen 2 kluky, béčko dokonce nikoho. Z této skutečnosti jsme poněkud zklamaní, zejména proto, že na turnaji nás bylo jen 12, zatímco další den na tréninku 22!!! Nepochopitelné…

Béčko odehrálo dobrý turnaj. Je vidět, že v zápasech se soupeři, kteří taktéž se soutěžní házenou začínají hrajeme vyrovnané zápasy, nebo se alespoň snažíme držet krok. Vsetín jsme o 8 branek porazili, se Zubřím naopak o 8 prohráli. S Lesanou jsme prohráli o 11 branek, ale těžko se prosadit se soupeřem, za něhož nastupují hráčky, které již minulý rok hrály za mladší žačky.

K výkonům se prozatím nemůžeme příliš vyjadřovat, přeci jen jsme hráli bez náhradníků, střídali jsme se jen v bráně, abychom si trochu odpočinuli, ale i tak už jsme mohli vidět pěkné akce, dobré zákroky v bráně, stejně jako problémy se zpracováním přihrávek a střel do neznáma. V útoku se prosazoval Eliáš, ale branku si dali všichni, včetně zarputilého Ondry, který bojoval se soupeři ne jen o hlavu vyššími.

TJ Rožnov p. R. „B“ Zbrojovka Vsetín „B“ 16:8 (8:4)
TJ Rožnov p. R. „B“ HC Zubří „B“ 10:18 (5:11)
TJ Rožnov p. R. „B“ Lesana Zubří 10:21 (3:11)
Sestava a branky: Ondra (4), Přemek (7), Jirka (1), Eliáš (19), Martin (6)

Áčko si připsalo první vítězství v turnajích, ale opět jsme mohli být mnohem více veselejší. Jak proti Vsetínu, tak proti Zubří „A“ jsme ještě o přestávce vedli, ale druhé poločasy jsme nezvládli a vždy těsně prohráli. Se Zubřím C jsme zvládli i druhý poločas, proto jsme v tomto zápasem mohli slavit výše zmiňované první vítězství.

V turnaji jsme podávali dobré výkony, dařily se nám akce se sbíháním křídel, takže zejména Radim s Lukym si dosyta zastříleli z brankoviště. Právě ale paradoxně tyto střely z brankoviště nám vzaly v prohraných zápasech vítr z plachet, jelikož počet neproměněných náskoků z brankoviště byl obrovský. Tyto jednoduché střely musíme v trénincích pilovat, protože je škoda, abychom z pěkných akcí netěžili. Potěšila nás i hra v obraně. Tady musím (ač se jako otec při tomto cítím podivně) vyzdvihnout Tomina, přes kterého snad v tomto turnaji nepadla branka. V jedné obranné akci si dokázal dokonce podržet v sevření nejen svého soupeře na spojce, ale navíc i druhého a jen tak mimoděk sevřel do náručí i svého spoluhráče, který si druhého hráče soupeře hlídal 🙂 Nezklamal však nikdo, branku si dali taktéž všichni (až pochopitelně na Áďu, který nám celý turnaj odchytal), Karol skóroval na turnajích poprvé a hned si připsal pět branek. Gratulujeme!

TJ Rožnov p. R. „A“ HC Zubří „A“ 17:21 (9:8)
TJ Rožnov p. R. „A“ Zbrojovka Vsetín „A“ 13:18 (8:7)
TJ Rožnov p. R. „A“ HC Zubří „C“ 13:9 (5:6)
Sestava a branky: Áďa, Karol (5), Radim (10), Kuba V. (6), Tomino (9), David (4), Luky (9)

Turnaj v Zašové (pořadatel TJ Valašské Meziříčí), 13.09.2012

V neděli jsme odehráli první podzimní turnaj nové sezóny, který byl zároveň prvním soutěžním turnajem konaným pod hlavičkou nově vzniklého Zlínského krajského svazu házené. Čekali jsme cokoliv, ale očividně jsme nebyli připraveni na vše… Na turnaj odjelo 17 kluků a spousty rodičů, kteří byli zvědaví na své potomstvo. Takové množství hráčů jsme už na turnaji dlouho neměli. Drtivá většina z nich však hrála za áčko, ve kterém tak vzniknul přetlak a tak jsme byli nuceni počty mírně přesypat, aby si kluci v áčku alespoň trochu zahráli. Dostali jsme se tak do  paradoxní situace, kdy jsme byli zájmem kluků mile překvapeni, nicméně právě tento zájem byl vykompenzován kratší hrací dobou, kterou si zahráli.

Povětšinou organizaci turnaje nekomentuji, protože ta bývá zpravidla bezproblémová, ovšem tento turnaj zcela vyčnívá z řady. První co nás všechny zarazilo byl fakt, že jsme nestříleli na branky, ale na tři čáry nalepené na zdi. Na charitu posíláme obrovské finanční částky, ale naše děti střílejí na tři čáry na zdi. Hned první zápas áčka byl po přestávce přerušen, jelikož si zapisovatelé všimli, že branky zapisují do jiného zápisu o utkání. Byli jsme vyzváni, abychom si zápis donesli. Když jsme našli Pavlu, tak pořadateli zvěstovala, že zápisy dala řádně vyplněné před turnajem druhé pořadatelce. Takto jsme přišli o polovinu poločasu, jelikož čas běžel dál… Brankový stav se na otočných tabulkách otáčel víceméně náhodný stylem a když tabulka několikrát spadla na zem a na číselníku se objevila čísla stylem losování z klobouku neměli jsme z toho dobrý pocit, zejména když se výsledky poupravovaly tak nějak dodatečně, aby číselník ladil se zápisem. To že jsme se Zubřím prohrávali o deset branek a hráli stále proti čtyřem, i když podle pravidel miniházené měla být situace trochu jiná už považiji pouze za úsměvné. Chápu že kritizovat je snadné a zorganizovat turnaj složité, ale když se Pavla pořadatelům sama nabídla, že jim se zapisováním pomůže byla odmítnuta. Nicméně prosíme děti a rodiče, aby se tímto nenechali odradit. Házená je krásný sport a jestliže budeme příště střílet na namalované čáry míčem vytisknutým na list papíru, z turnaje odstoupíme a nebudeme přihlížet degradaci tohoto sportu. Potom už budeme mít spoustu času nad filozofickými debatami na téma „Proč nám hráči odcházejí z házené do jiných sportů“

K turnaji samotnému: béčko hrálo na turnaji poprvé. Bylo posilněno Davidem a nezahrálo špatně. Začínáme, takže se nemá smysl  příliš rozepisovat. Kluci se seznamují s hrou samotnou, jsou rádi za každou podařenou střelu a nahrávku kterou chytí. Lesana a Zubří bylo nad naše síly, ale Vsetín jsme porazili a kluci tak můžou slavit svou první výhru v házené 🙂 Gratulujeme!

TJ Rožnov p. R. „B“ HC Zubří „B“ 6:19
TJ Rožnov p. R. „B“ Lesana Zubří 11:12
TJ Rožnov p. R. „B“ Zbrojovka Vsetín „B“ 17:10
Sestavy a branky: Přemek (3), David (20), Ondra, Kuba, Roman (6), Jirka (2)

 

Áčko hrálo dva vyrovnané zápasy se Vsetínem a Valmezem. Moc se výkonu vytknout nedá, ale narazili jsme na družstva, jejichž hra je postavena na individuálních výkonech dvou hráčů. Ve Valmezu exceloval hráč s č. 10 a v utkání se Vsetínem nás porazila sedmička 🙂 My jsme se snažili hrát kolektivně, navíc jsme díky počtu hráčů stále střídali, takže hra trpěla i tímto. Za tohoto stavu ani nemělo význam osobní bránění těchto hráčů. Tito dva hráči soupeře nám dali odhadem 2/3 všech branek, zatímco u nás bylo střelců mnoho. Musím tedy kluky pochválit za kolektivní pojetí a za snahu, kterou vynaložili – na tomto se dá stavět více než na hře „vše na jednoho hráče“. S Valmezem jsme nakonec prohráli o 2 a se Vsetínem o 4 branky. Zubří nás bohužel jasně přehrálo, tady byl výsledek jednoznačný.

TJ Rožnov p. R. „A“ TJ Valašské Meziříčí 12:14
TJ Rožnov p. R. „A“ Zbrojovka Vsetín „A“ 15:19
TJ Rožnov p. R. „A“ HC Zubří „A“
Sestavy a branky: Áďa, Dan, Tomino, Kuba V., Kuba D., Radim, Tom K., Jirka, Marek, Honza, Lukáš – branky nejdou z dodaného zápisu čitelné. Podle všeho si ale branku dali všichni…

Comments are closed.