Ml. žáci „B“: TJ Bystřice p. H. – TJ Rožnov p. R. „B“ 11:13 (4:5)

logo_zapasyVítězství mohou mít různé přívlastky. Můžeme vyhrát zaslouženě, šťastně, vítězství může být drtivé, nebo těsné. Naše vítězství v Bystřici bude ale podle všeho drahé. Sliby se mají dodržovat, zejména když slibují dospělí…   

Tabulka soutěže a výsledky dalších zápasů podzim 2013 zde, jaro 2014 zde.

Do Bystřice nás odjíždělo 13 = všichni. Poprvé nám chyběla Pavla, která musela dát přednost práci, ale zdatně ji nahradil trenér starších žáků Ríša Turza, kterému děkujeme. Cesta byla úmorná, na zimu jsme si stěžovat nemohli, na rovnou cestu taktéž. 

V prvním poločase jsme bojovali jak to jen šlo. Bylo vidět, že proti sobě nastoupila družstva, která nemají tak rychlé hráče, takže se hrála bojovná házená…bojovalo se doslova o každý metr palubovky. Díky velkému počtu kluků jsme nastoupili jako dvě šestky s tím, že v polovině poločasů jsme vzali oddechový čas a šestky vystřídali. Po prvním poločase svítil na ukazateli stav 5:4 v náš prospěch.

Nástup do druhého poločasu se nám nepovedl. Ze stavu 5:4 v náš prospěch bylo najednou 6:7. Vítězství nad Hovězí a solidní výkon v tréninku nad Lesanou však vlilo klukům do žil konečně více sebevědomí a bojovnosti a soupeře jsme jednoduše přetlačili. Před půlrokem bychom podobné utkání prohráli, teď už ne. Díky týmovému výkonu jsme nakonec mohli slavit naše druhé vítězství v této sezóně, které si kluci, když za nic jiného, tak minimálně za píli při tréninku, zaslouží. Oslava, tak mohla začít…

 

Po zápase nás čekalo předávání medailí a diplomu z rukou extraligových házenkářů (děkujeme do Bystřice, bylo to super!!!)…

…a malá oslava na šatně.

Poté fotka pro Pavlu…

…a nakonec jsme ještě povzbudili naše starší žáky, kteří taktéž v Bystřici mohli slavit vítězství. 

Jak jsem psal na začátku…bude to drahé. V neděli Bosu (9:00), Zubří vynecháme, ať si trochu odpočineme a v úterý naplánujeme to, co bylo slíbeno. 

Sestava a branky: Áďa – David, Luky (1), Luky O., Ondra, Jirka, Martin, Roman (2), Dan (3), Robin (5), Kuba (1), Honza, Tomino (1) 

TJ Sokol Hovězí – TJ Rožnov p. R. „B“ 8:22 (4:9)

Konečně po téměř roce můžeme slavit plnohodnotné vítězství. Do Hovězí jsme odjížděli s jasným úmyslem: zvítězit a připravit se na poslední mistrovské utkání sezóny v Bystřici pod Hostýnem. První část se nám podařila, ve čtvrtek nás čeká část druhá… 

První poločas ale nebyl podle našich představ. Kluci rychle vedli 4:0, ale poté začali využívat naší převahy, hráli nepozorně, snažili se zbrkle zakončovat v domnění, že si budeme každý rychle připisovat jednu branku do statistiky k utkání za druhou. Výsledkem byly nepřesná hra a poločasový výsledek 4:9 v náš prospěch. 

O přestávce jsme v kabině udělali trochu dusno, aby si kluci uvědomili, že když se snaží na tréninku, musí toto zúročit během 2×20 minut v zápase a nikoliv před ním a o přestávce. 

Druhý poločas jsme kluky trochu pobláznili, začali jsme více běhat, hráli jsme rychlou házenou a kluci tak měli důvod se pořádně zpotit. Začali jsme hrát více do šířky, spojky byly schopné dohrávat útoky do křídel a pivota, kteří mohli zakončovat pohodlně z brankoviště. Přestali jsme hrát na své statistiky, ale na statistiky týmové. Výsledkem je fakt, že si kromě Ondry dali všichni branku a Ondovi k ní chybělo je pár centimetrů, díky kterým mu rozhodčí odpískali přešlap. Bez bojovnosti a týmové hry to nepůjde proti žádnému soupeři a právě za tyto činnosti kluky za druhý poločas chválíme.

Po zápase tak mohly následovat placáky, pochvaly od trenérů a společná fotka…

Ta však následovala až po našem pozápasovém vyběhání a strečinku. My jsme béčko, bereme to trochu komplexněji 🙂

Je před námi těžký týden: v úterý přátelák s Lesanou, ve čtvrtek Bystřice p. H. a v neděli Bosu a doprovodný program v Zubří. Tak snad nás bojovnost neopustí.  

Sestava a branky: Áďa – David (2), Luky (3), Ondra, Martin (3), Roman (2), Dan (4), Robin (4), Kuba (1), Tomino (3)

TJ Rožnov p. R. „B“ – HC Zlín_d „B“ 14:20 (6:8)

S holkami se Zlína jsme nesehráli špatné utkání, zejména vzhledem k faktu, že nás tentokrát přišlo doslova jen pár (díky Karolovi za pomoc). Naše defenzíva tentokrát převyšovala naší ofenzívu, která se do tvrdě hrající obrany soupeře nedokázala prosadit. Většinou nechválím jmenovitě, ale výkon Romana jak v útoku (9 branek), tak v obraně byl příkladný. Příště se ale k jeho bojovnosti musí připojit více hráčů.  

Sestava a branky: Áďa – David, Luky (2), Jirka, Martin (2), Roman (9), Kuba, Tomino, Karol (1) 

TJ Lesana Zubří – TJ Rožnov p. R. „B“ 21:20 (12:11)

Kluci v chladném nehostinném počasí (5°C) na kluzkém venkovním hřišti na Starém Zubří podali tentokrát pěkný bojovný výkon. Import bodů se nakonec nekonal, ale i tak jsem s hrou spokojen a všechny za dnes předvedenou hru chválím. Jedinou kaňkou se nakonec stalo zrušení plánované návštěvy místního baru a ládování se bagetami, ale nemusíte mít strach – příště to pořešíme autobusem a ještě k tomu přihodíme fotbálek 🙂  

Sestava a branky: Áďa, Tomíno – David (1), Ondra, Jirka (1), Martin (2), Roman (1), Dan (7), Robin (5), Kuba (2), Tomino (1)

TJ Rožnov p. R. „B“ – HC Zubří „C“ 11:21 (3:10)

Na podzim jsme se Zubřím „B“ prohráli o 8 branek, nyní s „C“ výběrem o branek 10. V obraně jsme byli pomalí a nedůrazní, v útoku jsme měli problém s hrou 1 na 1. Místo věcí které zkoušíme na tréninku, jsme opět použili spoustu nepochopitelných improvizací. Našly se i světlé okamžiky, ale naše touha vyhrávat není taková, abychom si vítězství zasloužili. Pokud nebudeme chtít vyhrávat, soupeři nám toto přání budou bohužel rádi plnit.

Sestava a branky: Áďa, Tomino – David (1), Luky S., Luky O., Ondra, Jirka, Martin (1), Roman (1), Dan (2), Robin (2), Kuba (1), Tomino (3) 

TJ Holešov – TJ Rožnov p. R. „B“ 11:11 (4:9)

V prvním poločase jsme využívali vysunuté obrany a byli jsme schopni se do této obrany prosadit. V obraně jsme byli neústupní a soupeři jsme nedali mnoho šancí a musím kluky za přístup ke hře pochválit. Druhý poločas byl již jiný příběh, který měl jiný scénář. Děkujeme rodičům za odvoz!

Sestava a branky: Áďa, Tomino – David (1), Luky S. (1), Luky O., Jirka (1), Martin, Roman, Dan, Robin (3), Kuba (5), Tomino

TJ Rožnov p. R. „B“ – HC Zlín B_ch 10:17 (4:7)

Po dvou vydařených utkáních jsme tentokrát zklamali. Po řadě neproměněných šancích a technických chybách jsme podlehli Zlínu o 7 branek, když jsme ještě v polovině druhé půle prohrávali o branku jednu. Utkání bylo z obou stran nekvalitní, vyhrál ten, který udělal méně chyb.

Sestava a branky: Áďa – David, Luky S. (3), Luky O., Jirka, Martin, Roman (2), Ondra, Kuba (4), Tomino (1) 

SHK Kunovice – TJ Rožnov p. R. „B“ 21:14 (10:4)

Trocha matematiky na úvod: 90 + 90 = 40. Zní to nelogicky, ale Kunovice jsou naším nejvzdálenějším soupeřem (tedy alespoň doufám!) a kvůli 40 minutám zápasu jsme jeli 90 minut tam a 90 zpět. Ale na druhou stranu bylo hezky a kluci nezklamali.

Do Kunovic jsme cestovali nalehko. Ne ani tak kvůli teplému počasí, ale kvůli tomu, že naše těžké váhy (Tomino, Honza a Dan) se utkání z různých důvodu nezúčastnily a my tak odjížděli s naší lehkou rychlou rotou. Ač se to zdá neuvěřitelné, tak na podzim jsme doma s Kunovicemi prohráli o hrozivých 13 branek. Tentokrát to bylo o 7. Kluci se zlepšují a upřímně jsme byli až překvapení, že to bylo o 7 branek. V zápase jsme se snažili a kdyby jsme prohráli o 3-4 branky, asi by takové skóre více odpovídalo dění na hřišti. 

Vzhledem k tomu, že jsme měli 2 kluky na střídání si všichni během zápasu zkusili až 3 různé herní posty, což nám určitě neuškodí. V prvním poločase jsme ještě v 8 minutě drželi stav 2:2. Potom nám ale holky začaly odskakovat a v poločase svítilo na světelné tabuli nelichotivých 10:4 v náš neprospěch. O přestávce jsme si tedy cíl, neudělat z utkání moc velký propadák a udržet si šestibrankový odstup i na konci zápasu.

V druhém poločase kluci opravdu zabrali jak v obraně, tak v útoku, kde předvedli několik pěkných akcí. V situacích 1 na 1 ještě sice nejsme tak úplně úspěšní, ale hrajeme kombinačně a týmově, takže si branku dali skoro všichni kluci, a to snad ze všech postů. Za toto kluci zaslouží pochvalu. I v obraně už předvádíme něco zcela jiného, než ještě před pár měsíci. Při bránění se musíme ale jednoznačně zlepšit na pozici pivota. Na postu, kde se to v házené nejvíce řeže máme momentálně kluky, kteří ještě nepřišli na to, že bez síly a urputnosti budou jen odsouzeni do role diváků odstřelování vlastního brankáře. Kunovice toho využily a holky z prostor pivota daly cca 10 branek.

Nakonec moc nechybělo a mohli jsme o těch vysněných šest branek i prohrát. Klasické nedáš-dostaneš však zafungovalo dokonale a konečný výsledek byl tedy ve finále 21:14.

Cestou zpátky jsme se ještě zastavili na Bystřičce na zmrzce, takže většina snad zažila povedenou prosluněnou neděli. Tímto děkujeme všem rodičům za pomoc s odvozem!!

Neměl by jsem to psát, ale…Pavla zapomněla v Kunovicích jak zápis, tak registračky! 🙂 Díky všem zainteresovaným, kteří se zasloužili o to, že se vše ocitlo večer u nás doma 🙂

PS: Chcete li vědět jak udělat, aby klukům vyrostly prsa a rozhodčí pískali pro nás, zeptejte se našeho dreamteamu… 🙂

Sestava a branky: Áďa – David (3), Luky (2), Jirka (1), Martin (1), Roman (1), Ondra, Robin (1), Kuba (5)  

TJ Rožnov p. R. „B“ – Sokol Luhačovice 15:19 (6:9)

Do jarní části soutěže, která se hraj jako nová soutěž, jsme vstoupili zápasem s naším častým soutěžním i mimosoutěžním soupeřem z lázeňských Luhačovic. Na podzim jsme v Luhačovicích prohráli o 9 branek, takže bylo co napravovat. 

Do zápasu jsme ale pochopitelně nevstupovali s tím, že máme Luhačovicím co vracet, ale zejména s tím, jak na první soutěžní zápas zareagují naší kluci. Po turnaji ve Velké Bystřice se mnohé změnilo a my od této doby pozorujeme postupné zlepšování, které vyvrcholilo povedeným přátelským utkáním s Lesanou a modelovým utkáním s naším áčkem, obé z tohoto týdne.

Malý matematický vzorec na úvod: 1 brankář + 12 hráčů = střídání celých šestek v polovině každého poločasu = všichni mají stejný prostor ukázat, co se na trénincích naučili. Úvodní šestka měla ale úlohu o něco těžší, protože zatímco my jsme vybrali dvě stejně silné šestky, Luhačovice měly první šestku o něco málo silnější, než druhou. V prvních polovinách poločasů jsme tak brankově ztráceli a druhá šestka musela v závěrech poločasů náskok dotahovat. Kluci ale tentokrát nenechali bojovnost na tréninku a snažili se. První šestka se sice nechávala častěji vytláčet v útoku daleko od čáry volného hodu, ale oproti prvnímu zápasu, kdy jsme končívali v postupném útoku leckdy až u půlky hřiště se situace zlepšila. V tomto nám ještě chybí podpora křídel a pivota, kteří se musejí více nabízet pro přihrávky v situaci, kdy spojky přetláčí fyzicky silnější soupeř a hra 1 na 1 je pro nás tak nesnadná.

Co musím vyzvednout je bojovnost v obraně. Kluci začínají chápat, že bez rychlých nohou a odvahy budeme odsouzeni do role statistů. Nerad někoho chválím jmenovitě, ale Táda z Luhačovic nás ještě na podzim doslova rozstřílel. Tentokrát dal jen dvě branky – Honzo výborný výkon! V druhé polovině zápasu ještě musím vyzdvihnout součinnost třech hráčů, kteří takto poskládání hráli poprvé v životě. Tomino s Lukym se uvolňovali 1 na 1 a místo nejistého zakončení z 8 metrů nacházeli přesnými přihrávkami výborně nabíhajícího Kubu, který takto vstřelil v utkání 6 branek! Celkově jsme ale podali dobrý výkon a všechny kluky za předvedenou hru a bojovnost chválím.

Jediným negativem zápasu byl výkon rozhodčího. Komentovat nebudu, jen poznamenám, že hrají 11 letí kluci a holky, které tento sport baví a rozhodčí by neměl být od toho, aby je od házené odrazoval.

Sestavy a branky: Áďa – David (1), Luky S. (1), Luky O., Jirka, Martin (1), Roman (1), Ondra, Robin (3), Kuba (6), Dan (1), Honza, Tomino (1)

HC Zlín_d „C“ – TJ Rožnov p. R. „B“ 21:10 (9:4)

Bojovné výkony proti našemu áčku na trénincích během týdne zůstaly zapomenuty, a tak jsme ve Zlíně působili pouze v roli účastníků zájezdu do krajského města. Ve všech herních činnostech jsme byli o několik tříd horší a jen díky štěstí jsme prohráli pouze o 11 branek.  

Sestava a branky: Áďa – David, Luky (2), Robin (1), Martin, Jirka (1), Roman (2), Dan (2), Kuba (1), Tomino (1)

TJ Rožnov p. R. „B“ – Lesana Zubří 16:24 (7:14)

Na naší domácí palubovku přijel prozatím vedoucí celek Zlínské ligy ml. žáků II, celek Lesany Zubří. Po solidní hře na hřišti HC Zubří jsme nechtěli zklamat ani tentokrát. Holek, které jsou o rok i dva starší a některé z nich již nastupují za starší žačky, jsme se nakonec nezalekli a po bojovném výkonu prohráli o přijatelných 8 branek.

Ranní začátky zápasů nám očividně nedělají dobře. Jsme asi stále myšlenkami v peřinách, protože i tentokrát jsme začali hrozivě. V prvních minutách jsme ještě drželi krok, ale v průběhu dalších minut jsme dostali od Lesany 11 branek, na které jsme odpověděli jen naší jednou vstřelenou. Obrana nám tentokrát příliš nešla a díky lehkým ztrátám v útoku přibývala na světelné tabuli na straně hostů jedna branka za druhou. Do druhého poločasu jsme nakonec nastupovali za stavu 7:14.

Druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší. I díky faktu, že tentokrát jsme byli téměř v plném počtu, jsme fyzicky stíhali až do samého závěru utkání. Kluci vycítili, že zápas nemusí skončit debaklem a přeřadili na vyšší rychlostní stupeň. Nakonec jsme si zahráli relativně pěknou házenou a vstřelili si i pár branek. 

Kluky musíme nakonec za předvedený výkon pochválit. V obraně nám to tentokrát sice tak nešlo, syndrom holčičích mužstev se opět naplno projevil, ale bojovnost nám minimálně ve druhém poločase nechyběla. Škoda zbytečných ztrát míčů po špatných přihrávkách v útoku, z kterých jsme tentokrát dostali spoustu lehkých branek. První rok v mladších žácích je ale zejména o získávání herní praxe, takže vše chce svůj čas. Navíc se ke všemu přidává i fakt, že stále hráče všemožně točíme po hráčských postech, aby si kluci vyzkoušeli vše. Jedno střídání tak hráč hraje na střední spojce, další zase na levém křídle, pravé křídlo dohrává zápas na místě pivotmana, spojky hrají jednou vlevo, podruhé vpravo…  

Příští, podzimní poslední, kolo nás čeká opět těžký soupeř – prozatím druhý celek ligy, holky ze Zlína. Závěr podzimní části máme tedy řádně „našlapaný“, ale každá další zkušenost dobrá.   

Sestava a branky: Áďa – David (1), Luky (6), Robin (2), Martin, Roman, Dan (4), Honza, Kuba, Tomino (3) 

HC Zubří „B“ – TJ Rožnov p. R. „B“ 20:12 (9:7)

V minulých zápasech jsme kluky nemohli za předvedené výkony příliš chválit, ale zápas u našeho nejbližšího soupeře se nám vyvedl, takže nemáme důvod v započaté rétorice pokračovat a tentokrát ke klukům poputují lichotivá slova.

Do Zubří jsme odjížděli auty v devíti lidech (děkujeme rodičům za odvoz!). Poprvé v sezóně jsme využili obou našich brankářů a nutno podotknout, že gólmani rozhodně nezklamali. Totéž se dá říct i o klucích v poli.

První poločas máme tradičně silnější, jelikož soupeři fyzicky stačíme. Kluci se snažili. V útoku, kde jsme tradičně hráli na zabíhající křídla a díky velmi vysunuté obraně 3:3 soupeře musely naše spojky hrát stále 1 na 1, takže jsme potrénovali kličky i záběhy spojky do 2. pivota. Kluci hráli nebojácně, což se ale projevilo zejména v obranných činnostech. Malinko jsme zahustili prostor uprostřed hřiště a nesnažili jsme vysunuté obránce vysouvat příliš daleko. Navíc jsme v obraně i prohodili pár slov a sem tam si i dali placáky, když se nám něco vydařilo, takže jsme byli nabuzení přeci jen více, než na začátku sezóny.

Druhý poločas byl o něco slabší. Měli jsme jen jednoho hráče na střídání, navíc Tomína postihla nebezpečná mužská nemoc, tudíž byl střídán defakto pořád, aby se na lavičce mohl vydýchat. Nicméně i když náskok soupeře narůstal je patrné, že poctivá letní příprava ještě s panem Pernickým klukům hodně dala a dokáží i v takto omezeném počtu zuby nehty držet se soupeřem krok. O výsledku tak spíše rozhodly naše individuální chyby, kdy ztrátou míče posíláme soupeře do protiútoku a místo snížení stavu o jednu branku, jsme rázem o další branku pozadu.

Do zápasu jsme dali opravdu vše, dokonce i já z pozice trenéra jsem se snažil klukům ušetřit síly zahlášením time-outu v situaci, kdy míč byl v držení soupeře. Kromě toho, že jsem mnohým způsobil zlepšení nálady, jsem klukům ušetřil dobrých 20 sekund k vydýchání. V další zápasech však, toto již používat nebudu, protože se to prý nesmí…

Aby házené nebylo málo, jeli jsme se v neděli podívat na HC Zubří – TJ Cement Hranice. Nabídky využili sice jen 4 kluci, ale ti zase mohli nasát atmosféru derby a bohužel i skousnout prohru Zubří. 

Sestava a branky: Áďa, Dan – David (1), Luky (4), Robin (1), Jirka (1), Honza, Kuba, Tomino (5)    

HC Zlín „B“ – TJ Rožnov p. R. „B“ 22:15 (9:7)

Po úvodních utkáních sezóny bylo zřejmé, že nejsme nejvyšší, nejrychlejší, ani nejsilnější a pokud k tomu přidáme skutečnost, že budeme v zápasech bojovat jen na půl plynu, půjdeme od porážky k porážce. Na trénincích jsme přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a do Zlína jsme vyráželi v bojovnější náladě…a osmi lidech.

Jak říká klasik, orchestr nebyl nejpočetnější, ale dirigent i harmonikář se snažili, seč jim sály stačily. Mezi hrstkou nastoupivších byli navíc dva marodi, kteří během týdne utrpěli poranění prstu naštěstí nestřelecké ruky, takže do zápasu nastoupili se sebezapřením a tejpama. Chválíme ale za to, že vůbec do Zlína jeli a do zápasu nastoupili. Nakonec jsme si z áčka „půjčili“ Kubu s Radimem a na druhý poločas Ríšu do brány. Díky za výpomoc!

Zlín proti nám nastoupil téměř ve stejné sestavě jako proti našemu áčku a bylo jasné, že ani tentokrát to nebude procházka růžovým sadem. Jedno se klukům nedá upřít – tentokrát bojovali. V prvním poločase jsme se se soupeřem tahali o každou branku, ale nakonec jsme se díky nedotaženému poslednímu útoku místo vyrovnání stavu dostali do dvoubrankové ztráty. 

Druhý poločas už tak úspěšný nebyl, když zejména v jeho závěru jsme začali kupit chybu za chybou a soupeř si tak mohl dokráčet k pohodlnému vítězství. Závěrečné skóre je pro nás z hlediska předvedené hry nakonec kruté. 

Bohužel o výsledku rozhoduje každá maličkost, takže když místo snížení brankové ztráty nastřelíme tyč, nechytneme míč na šestce, nebo nahrajeme soupeři do protiútoku, popř. nám soupeř doslova proletí kolem dvou hráčů a my si tak necháme vstřelit lehkou branku, nemůžeme pomýšlet na vítězství. Příští sobotu nás čeká Holešov a musíme věřit, že nás bojovnost neopustí a když zpřesníme hru, dočkáme se třeba konečně nějakého přívětivějšího výsledku. 

Sestava a branky: Áďa, Ríša – David (1), Luky, Radim, Kuba V., Jirka (2), Roman (3), Honza, Kuba D. (4), Tomino (5)

TJ Rožnov p. R. „B“ – SHK Kunovice 11:24 (4:12)

Po nepříliš povedeném utkání v Luhačovicích jsme se pokusili znovu zabodovat v domácím utkání s holkama z Kunovic. Po deseti minutách první půle bylo však zřejmé, že ani v tomto utkání si žádný bod nepřipíšeme. 

Kunovice na nás vlétly, zatímco my jsme dělali dojem, že se teprve rozběháváme před zápasem. Bojovnost bohužel není naše silná stránka, takže skóre utěšeně narůstalo ve prospěch hostů. V obraně nás vyučovala kunovická střední spojka, která díky své pohyblivosti neustále praktikovala oblíbené: pojď sem, kam jdeš. Jejich 10 branek je toho důkazem. V útoku jsme byli opět velmi pasivní. I když Kunovice více než 3:3 praktikovaly 3+3, tak naše spojky nebyly schopny obejít svou soupeřku, nebo si naběhnout do volného prostoru, a když už do prostoru naběhly, nedostaly přihrávku. Křídla tentokrát také nebyla ve formě, zejména v situaci, kdy místo zabíhání za obranu soupeře suplují pozici spojky, která pochopitelně potom nemá od koho dostat přihrávku do běhu. Celkově jsme tedy zklamali, zejména po trénincích, ve kterých hrajeme proti áčku relativně vyrovnané partie a při kterých hrajeme úplně jinou házenou. Trénink a zápas jsou však pro nás prozatím úplně jiné situace. Ale hlavu vzhůru, nejde začít vyhrávat bez toho, abychom nejdříve prohrávali.  

Sestava a branky: Áďa – David (1), Luky (2), Robin, Roman (2), Dan (3), Honza, Kuba (1), Tomino (2)

TJ Sokol Luhačovice – TJ Rožnov p. R. „B“ 23:14 (13:7)

Do Luhačovic jsme odjížděli v devíti lidech s vědomím, že víme do čeho jdeme, neboť jsme s Luhačovicemi hráli minulý rok v minižácích a s jistotou, že tentokrát žádné lázeňské oplatky, ani zmrzlina nebude. 

Kluci se snažili, ale jednoduše to nestačilo. V útoku jsme hráli bojácně a nechali se při rozehrávce vytlačovat soupeřem pomalu až k půlící čáře. I když na tréninku kličkujeme o život, v zápasech nám potřebné sebevědomí chybí. Nic na tom nemění ani fakt, že měl soupeř jak výškovou, tak váhovou převahu. Museli jsme se tak uchýlit k naší tradičnější hře, tedy že branky nestřílíme z dálky, ale střílíme je přes naše rychlá křídla a pivoty. Díky tomuto faktu jsme se drželi relativně na dostřel.  

V obraně se nám dařilo o poznání hůře. Potvrdila se tak situace z našeho čtvrtečního tréninku, kde jsme si dávali úpolovky. Jasně jsem říkal, že když budeme brát tyto silové věci na lehkou váhu, soupeř nám nařeže a my ho v obraně nebudeme schopní zastavit. Chápu že zastavit kluka o hlavu vyššího a 30 kilo těžšího je problém, ale v obraně nám jednoduše chyběla daleko větší bojovnost. Soupeř chtěl vyhrát více než my, a tak i přes dobrý výkon brankáře skóre narůstalo. 

Nakonec z Luhačovic odjíždíme bez oplatků, ale odvážíme si nějaké ty banány. Určitě jsme ale zápas neodchodili a vzhledem k tomu, že nás házená baví a na tréninky chodíme poctivě, bude to lepší a lepší.

Sestava a branky: Áďa – David, Luky, Martin, Robin, Jirka (2), Roman (3), Dan (7), Tomino (2)

TJ Rožnov pod Radhoštěm – Bystřice pod Hostýnem 11:11 (5:7)

V prvním utkání sezóny dokázal „B“ tým mladších žáků, že je házená baví 🙂 a jen tak něco nevzdají. Po prohrané první půli kluci zabojovali a že se vyplácí hrát až do konce dokázal celý tým, když jeho snahu dokázal v poslední minutě remízovou brankou Davča Skalka.

Po roce máme opět v soutěži dva týmy mladších žáků. „B“ tým „mladších kluků“ se zapojil do soutěže mladšího žactva II, kde nastupují společně s dalšími 8 dívčími i chlapeckými družstvy. V první půli utkání se oba týmy vyrovnávaly s novou úpravou pravidel v našich soutěžích a to obranou 3 : 3. Nicméně, ukázalo se, že děti si rychle najdou řešení herní situace a přímo ve hře zjistí, že z takto hrané aktivní obrany se da „téměř zadarmo“ získat míč, že chtějí – li ubránit soupeře, je třeba si navzájem vypomoci a naopak, chtějí – li obranu překonat, je nutno využít prostor, který se naskytne. V první půli na tom byl trošku lépe náš soupeř, ale ve druhé kluci zabrali a jako jeden „muž“ si brankou v poslední sekundě dokráčeli pro první remízu. Na obou stranách jsme mohli vidět několik pěkných házenkářských akcí, které sice ne vždy skončily brankou, ale vždy byly oceněny potleskem z řad rodičů :). Gratulujeme klukům k remíze a držíme palce i dál :).

Sestava a branky: Kulišťák – Skalka (2), Válek (2), Kawecki, Krajča, Halamíček (2), Květák (2), Slovák (1), Doruška, Stejskal (2), Skalík

Comments are closed.