Minižáci na Festivalu miniházené

logo_zapasyV sobotu 7.6. pořádal Zlínský krajský svaz házené, pod záštitou Zlínského kraje, Festival miniházené pro všechny minižáky, kteří se během roku představili na turnajích pořádaných právě Zlínským krajským svazem házené. V horkém letní dnu, na 6 ti hřištích, 30 družstev, celkem 75 utkání a bezmála 260 dětí – to je stručná vizitka této povedené akce :).
Fotogalerie z turnaje ZDE.

Reportáž ve Valašském Deníku – ZDE.
                              Reportáž TV Beskyd – ZDE

Zlínský krajský svaz házené a oddíl Rožnov pod Radhoštěm děkuje všem dobrovolníkům, kteří nám přišli v sobotu pomoci s organizací.

Na tomto závěrečném turnaji nechyběly samozřejmě ani naše týmy a to v plném složení. Tým „A“ složený z ročníku narození 2003 a 2004, tým „B“ děti narození v roce 2004 a 2005 a tým „C“, naši nejmenší, narození v roce 2005 a mladší.

Družstva byla na turnaji rozdělena do tří skupin, právě podle věku. A každá se skupin byla ještě rozdělena na dvě podskupiny. V těchto podskupinách sehrál každý tým systémem každý s každým 4 utkání a následně se utkal o konečné pořadí s týmem z druhé podskupiny, který skončil na stejném místě.

Na turnaji se sice otáčelo skóre, ale na tabuli výsledků se zobrazovali pouze smajlíci, kteří se buď radovali (v případě) výhry, nebo mračili (v případě prohry) a nebo si podávali ruce (remíza). Hlavním cílem Festivalu byla totiž ZÁBAVA a ODMĚNA DĚTÍ PO NÁROČNÉ SEZÓNĚ.

Festival zahájil předseda Zlínského krajského svazu házené, který celý den i moderoval od mikrofonu. Během přestávek nechyběla hudba, děti mohly využít přítomné sportovní atrakce (pokud jim nestačil běh na sluníčku po hřišti :)), byly pro ně připraveny soutěže a pro všechny pak občerstvení ve stínu pod stromy. Výbornou atmosféru doplňovali fandíci rodiče a sem tam i plyšáci v bráně :).

Na závěr všechny děti dostaly společné fotografie, placky s logem festivalu, diplomy, sladkosti a další drobnosti. Za jejich účast a sportovní výkony jim při ukončení poděkoval i pan ing. Jaroslav Kučera  (člen rady Zlínského kraje, zastupitel města Rožnov pod Radhoštěm), který převzal záštitu nad naším festivalem.

A jak se vedla naše družstva (i když jak zmiňujeme výše) výsledky nepatřili k těm nejdůležitějším cílům dne.

„A“ tým ve složení: Matyáš Janošek, Kuba Skalík, Adam Solanský, František Fusek, Tadeáš Báča, Ondra Krčma, Ondra Kvapil, Domča Melichařík, Jirka Měrka, Martin Klement, Martin Chumchal, Luky Růčka ve skupině 3 x prohrál a 1 x remízoval. O 9. příčku jsme se pak utkali s děvčaty z Otrokovic a i když jsme se snažili, tak holky daly o dvě branky více a my tak skočili na 10. místě. Není to sice zlato, ale kluci i v tom vedru bojovali a rozhodně podali lepší výkony než na posledním turnaji v Rožnově, chce to jen hrát, hrát a hrát a NEBÁT SE HÁZENÉ :).

roznov-a

Rožnov „B“  se ve své věkové kategorii určitě neztratil a v základní skupině získal děv výhry a dvě prohry. O konečné páté místo pak porazil mladé házenkáře ze Vsetína „B“.

Složení týmu: Danek Kutěj, Vítek Kutěj, Zuzka Holčíková, Šimon Frydrych, Ondra Všetička,Kuba Doruška, Marek Dvořák a Kuba Dostál.

roznov-b

Náš „C“ tým si vzal pod svá křídla 🙂 Štěpán Španihel. „Přípravkáři“ bojovali o každý míč a každou branku a nakonec vybojovali ve skupině jedno vítězství a 3 prohry. Celkově pak hráli o 7. místo a v tomto posledním utkání porazili Bystřici pod Hostýnem C2.
V týmu hráli: Standa Kretek, Martin Melichařík, Ondra Trčka, Adam Pavlíček, Julča Horutová, Tomáš Pončík, Vojta Ličko a Danek Kotůlek.

roznov-c

Comments are closed.