MISTŘI :) TJ Slov.S. Uher.Hradiště – TJ Rožnov p. R. 23:37 (11:22)

Mistři, mistři, mistři, mistři, mistři, mistři, mistři, mistři, mistři, mistři, mistři, mistři. A ještě abych dodal, tak jsme MISTŘI 🙂 – dnes originál komentář, tak jak nám byl dodán 🙂 a ještě více níže v článku….to museli psát celou noc 🙂

Tabulka soutěže a výsledky dalších zápasů zde

„My jsme Rožnov, co jste vy“? ….Jo a Radek pochválil Michala Kubiše, prý je to profík. Mimochodem, byli dobří, byli jsme lepší. Dali jsme jim tlučku, jak nikdo. Kočka, myš. Povolíš, přitáhneš, jak na rybách. Jo a „Zavy“ dal gól z půlky po rozehrání.  
Zdeněk Hruška: „pojď sem, kam jdeš, kam to chceš ? :). Jeidnou kaňkou na dnešním povedeném utkání byly neudržené nervy na uzdě Lukáše Martináta 🙁 a jeho faul 🙁 na nejlepšího střelce domácích.
A byli jsm na LABUTÍCH a ty byly boží :). „Tak určitě“. A na závěr – RADEK BYL FAJN TRENÉR – DÍKY.

TJ Rožnov p. R. – TJ Bystřice p.H. „B“  32:23 (16:12)

BLAHOPŘEJEME NAŠIM MUŽŮM K VÍTĚZSTVÍ VE ZLÍNSKÉ LIZE O OPĚTOVNÉMU POSTUPU DO II.LIGY :). PODĚKOVÁNÍ PATŘÍ I TRENÉRŮM RADKU MARTINÁTOVI, MIRKU HORUTOVI a JARDOVI MALÍKOVI.
Dnešním vítězstvím si „naši chlapi“ kolo před koncem soutěže zajistili 1. místo a po roce tak opět přichází možnost postupit výše do II.ligy.

Utkání začalo ve vysokém tempu a už úvodní minuty naznačovaly, že se bude hrát moderní rychlá házená. Prvních 10 minut ovládl hru jednoznačně náš soupeř, který těžil hlavně ze hry svých dobře střelecky disponovaných spojekt. Nicméně Rožnovani zabrali, ve 13 minutě vyrovnali stav utkání na 6:6, dostali se do tempa a postupně kráčeli za vítěztsvím nejen v tomto utkání, ale i v této lize. Oproti minulému utkání se dneska bylo opravdu na co dívat a to na obou stranách. I když dle výsledku to může vypadat, na jednozančné utkání, tak soupeř se předváděl velmi dobrou házenou. Naší palebnou sílu dnes tvořili bratři Martinátové, kteří shodně zatížili konto soupeře 9ti brankami (že by nějaká sázka :)). Oporou byl i Šimůnek v bráně. Za dnešní výkon chválíli trenéři celý tým. Po utkání pak tým převzal pohár za Vítězství v premiérovém ročníku Zlínské ligy.

 Sestava a branky: Šimůnek, Charvát – Martinát Lukáš (9), Riedel (4), Křenek (3), Mikušek (2), Martinát Adam (9). Závorka, Špůrek (1), Los, Kubiš (2), Dobiáš (2)

img_6437

 

TJ Val.Meziříčí – Rožnov p. R.   25:33 (11:14)

Derby s předposledním týmem Val.Mezem mnoho házenkářské krásy nepobralo. Sice jsme dosáhli na předpokládané vítězství, ale utkání provázelo z naší strany spoustu technických chyb a neproměněných šancí. O našem vítězství jsme rozhodli až v poslední desetiminutovce utkání, kdy na naši šňůru 4 branek již oslabený soupeř neměl sílu reagovat.

TJ Rožnov p. R.  – TJ Lesana Zubří  24:23 (15:10)

Po lepší první půli, ve které jsme měli mírně navrch, se hra vyrovnala až k dramatické koncovce. Rozhodla nedisciplinovanost hostů, kteří byli často vylučováni za „řečnění“. Naše družstvo bojovalo jak v obraně, tak i v útoku. Střelecky se po delší době blýskl Tomáš Křenek s 8 góly.

Sestava a branky: Šimůnek – Martinát (2), Riedel (4), Křenek (8), Mikušek (3), Koleček (1), Závorka, Špůrek (1), Los, Kubiš (1), Dobiáš (4)

TJ Veselá – TJ Rožnov p. R.    18:26 (9:12)

V dnešním slunečném nedělním popoletni předvedli naši muži asi jeden ze svých nejlepších výkonů na hřišti Veselanů. Po úvodní brankové smršti, kdy ve 14 minutě vedli 8:1, přišel time out domácích a náš výpadek v obraně, kdy jsme soupeři dovolili dostat se zpátky do utkání a uhrát přijatelný poločasový výsledek. Ve druhé půli jsme se opět mohli opřít o důraznou a aktivní obranu a dobrý výkon Charvyho v báně. Navíc střelecký prapor dál vlál na naší straně a tak rozdíl ve skóre narůstal až na rozdíl 10 branek. V závěru už jsme soupeři pouze povolili mírnou korekci stavu. Trenéři Martinát a Horut chválili poo utkání kolektivní a bojovný výkon celého týmu.

Sestava a branky: Charvát – Martinát (4), Riedel (2), Křenek, Mikušek (1), Koleček (2), Závorka (1), Špůrek (3), Los (1), Kubiš (5), Dobiáš (7).

TJ Rožnov p. R. – TJ S.Slavia Uh. Hradiště 29:19 (11:9)

Ač může lákat konečný výsledek k mínění, že muži sehráli jednoznačné utkání, opak je pravdu. V první půli jsme se trápili hlavně střelecky a neproměňovali jsme šanci. Soupeři, který měl pouze 1 hráče do pole na střídání, jsme tak dovolili, aby s námi střelecky držel krok. Navíc začátek druhé půle nám nevyšel a soupeř dokázal převážit misky vah na svoji stranu a získat jednobrankové vedení. Od 10 minuty však hoši zlepšili přesnost střelby a navíc soupeři začaly docházet síly. V posledních 20 minutách jsme Hradiště přehráli 14:4 a „doběhli si“ pro další vítězství.

Sestava a branky: Slovák, Martinát (4), Křenek (8), Mikušek, Koleček (1), Závorka (4), Špůrek (2), Los, Kubiš (3), Dobiáš (7)

TJ Bystřice p.H. „B“ – TJ Rožnov p. R.   21 : 33 (8 : 17)

Začátek utkání nám nevyšel střelecky, ale postupně se naši hráči začali prosazovat. Vycházeli jsme s dobré obrany. Na soupeřově straně byl pro nás nebezpečným hráčem Hradil, který mám nasázel 14 branek. Poté co jsme uplatnili na tohoto hráče osobní obranu, se hra soupeře rozpadla a my jsme navyšovali skóre a to především z rychlých útoků.

Sestava a branky: Charvát, Šimůnek – Dopita, Riedel (6), Křenek (4), Mikušek (2), Koleček (2), Závorka (2), Špůrek (1), Los (1), Kubiš (7), Dobiáš (7)

TJ Rožnov p. R. – TJ Valašské Meziříčí   36 : 19 (15 : 10)

Vysoký brankový rozdíl v tomto utkání byl z naší strany dosažen hlavně kvalitní obranou, ze které jsme mohli vyrážet do rychlých útoků, což byla naše nejsilnější zbraň, zvláště ve druhé půli. Raketový start ve druhém poločase rozhodl o našem vítězství již v jeho 9 minutě, kdy na ukazateli skóre svítil stav 22 : 12. I přes toto vedení jsme pokračovali v naší hře a zvláště Dobiáš byl dneska v rychlém útoku k nedostižení.

Sestava a branky: Charvát P., Šimůnek J. – Martinát L. (4), Dopita M. (1), Křenek T. (4), Mikušek D. (4), Koleček T. (3), Závorka L. (2), Špůrek D. (1), Los O., Kubiš M. (4), Dobiáš D. (13)  

TJ Lesana Zubří – TJ Rožnov p. R.  22 : 23 (11 : 12)

Sestava a branky: Charvát, Kopecký – Riedel (1), Křenek (8), Mikušek (1), Koleček (2), Závorka (2), Los (2), Dobiáš (4), Martinát (3)

TJ Rožnov p. R. – TJ Veselá 24:26 (11:11)

V prvním zápase jara jsme se utkali s vedoucím týmem soutěže. Zápas byl velmi vyhecovaný a se soupeřem jsme se v první půli přetahovali o vedení. Začátek druhé půle jsme zaspali a soupeř odskočil na rozdíl 4 branek. My se snažili, ale ztroskotali jsme na brankáři Divišovi. I přes další snahu jsme výsledek neotočili.

Sestava a branky: Charvát P., Šimůnek J. – Martinát L. (2), Riedel V. (2), Křenek T. (7), Mikušek D. (1), Koleček T. (5), Závorka L. (1), Špůrek D. (3), Los O., Kubiš M. (2), Dobiáš D. (1)

TJ Rožnov p. R. – TJ Veselá 26:26 (15:11)

V posledním utkání podzimu jsme hráli proti lídru soutěže. Utkání bylo hráno v dobrém tempu, v první půli jsme měli navrch. Potom se hra vyrovnala, v závěru jsme v posledních 5 vteřinách ztratili vítězství. Pro diváky to bylo kouzelné utkání, kde vynikl Dobiáš David střelecky a v závěru Petr Charvát. 

Sestava a branky: Charvát P., Šimůnek J. – Martinát L. (2), Smoček R., Křenek T. (3), Mikušek D., Los D., Závorka L. (2), Špůrek D. (3), Los O. (2), Kubiš M. (4), Dobiáš D. (10)

Lesana Zubří – TJ Rožnov pod Radhoštěm 29:32 (14:18)

Sehráli jsme jeden z nejlepších zápasů sezóny. Celý mančaft šlapal jako hodinky. Z jednotlivců vynikl pivot Riedel.

Sestava a branky: Charvát P., Šimůnek J. – Riedel V. (9), Dobiáš D. (7), Špůrek D. (5), Kubiš M. (3), Mikušek D. (3), Koleček T. (3), Martinát L. (1), Los O. (1), Závorka L. 

TJ Rožnov p. R. – TJ Bystřice p. H „B“ 29:24 (13:12)

I když stále vyhráváme, jsou to zápasy těžké. Největší příčinou je nízké procento úspěšnosti střelby. Výborně zahrál Michal Kubiš, s lehkostí a přehledem byl nejlepším hráčem zápasu. Střelecky se prosadil Lukáš Martinát s 11. góly. V závěru zápasu zachytal i brankář Petr Charvát. Vypomohli i trenéři mládeže Janošek a Smoček a prosadili se i střelecky. Již se těšíme na silné soupeře Lesanu a Veselou.

Sestava a branky: Charvát P., Šimůnek J. – Martinát L. (11), Smoček R. (2), Křenek T. (2), Mikušek D. (1), Koleček T. (4), Závorka L. (2), Špůrek D., Los O. (1), Janošek M. (1), Kubiš M. (5)

Tímto výsledkem přispěl klub TJ Rožnov pod Radhoštěm do Nadačního fondu dětské onkologie Krtek 265 korunami.

TJ Rožnov p. R. – Slavia Uherské Hradiště 23:19 (6:7)

Nejhorší výkon sezóny. Pokračujeme v sestupné tendenci hry. Soupeř byl nedisciplinovaný (2 červené karty) a tím nám umožnil výhru v závěru zápasu.

Sestava a branky: Charvát P., Šimůnek J. – Martinát L. (4), Riedel V. (2), Špůrek D. (2), Křenek T. (3), Mikušek D., Koleček T., Závorka L., Kubiš M. (2), Dobiáš D. (7), Los O. (3)

TJ Valašské Meziříčí – TJ Rožnov p. R. 25:35 (10:17)

Sestava a branky: Charvát P., Šimůnek J. – Martinát L. (10), Riedel V. (2), Křenek T. (3), Koleček T. (8), Závorka L. (1), Špůrek D. (4), Dobiáš D. (7)

TJ Rožnov p. R. – TJ Valašské Meziříčí 34:24 (16:13)

První poločas byl pro nás jedno velké trápení jak v útoku, tak v obraně. V druhé půli se hra zlepšila, ale celkový dojem pro nás nevyzněl moc lichotivě. Doufám že jediný klad pro kluky bude poučení se z tohoto zápasu.

Sestava a branky: Charvát, Šimůnek – Křenek T. (11), Mikušek D. (5), Koleček T. (4), Slovák T., Závorka L. (1), Dopita M., Los O. (6), Riedl V. (1), Dobiáš D. (6)

TJ Bystřice p. H. „B“ – TJ Rožnov p. R. 20:23

V první poločase bylo utkání z naší strany ovlivněno nepřítomností hráčů základní sestavy. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Ke konci první půle jsme získali dvoubrankové vedení. Toto vedení jsme ve druhé půli dokázali udržovat a dohrát zápas do vítězného konce

Sestava a branky: Šimůnek – Riedel V. (3), Křenek T. (4), Mikušek D., Koleček T. (6), Slovák T. (5), Špůrek D., Los O., Dobiáš D. (5)

TJ Veselá – TJ Rožnov p. R. 26:22

Naši hráči nepotvrdili vítězství nad Lesanou a v dalším kole soutěže prohráli na hřišti Veselé o 4 branky. Během celého zápasu jsme se nedokázali vyrovnat s betonovým hřištěm, které nám bránilo v lepší kombinaci a přesnější střelbě ze spojek. Když se k tomu přidala slabší obranná fáze, mohla Veselá, která vedla v průběhu celého zápasu, slavit vítězství.

Sestava a branky: Šimůnek J., Kopecký J. – Martinát L. (3), Riedel V., Mikušek D. (1), Křenek T. (7), Koleček T. (3), Slovák T., Závorka L. (2), Špůrek D. (2), Smoček R., Los O. (2), Dobiáš D. (2)

TJ Rožnov pod Radhoštěm – TJ Lesana Zubří 26:20

Ve velmi pohledném utkání se obě mužstva v první půli střídaly ve vedení, na čemž měli zásluhu zejména brankáři obou mužstev. Hosté v závěru první půle získali dvoubrankové vedení, ovšem našemu mužstvu velmi dobře vyšel vstup do druhé půle, kdy šňůrou 7 branek soupeři odskočili a dokázali si toto vedení udržet až do konce utkání. Velkou zásluhu na tomto výsledku má zejména výborně chytající brankář Šimůnek.

Sestava a branky: Šimůnek, Charvát – Martinát L. (7), Křenek T. (5), Mikušek D. (1), Koleček T. (2), Slovák T., Závorka L. (1), Špůrek D. (1), Smoček R., Los O. (4), Dobiáš D. (5)

Uherské Hradiště – TJ Rožnov p. R. 25:30

Po špatném začátku (0:4) se slabým soupeřem jsme se postupně rozehrávali, ale pouze k průměrnému výkonu. Soupeře jsme ve druhé půli přehráli lepším fyzickým nasazením.

Sestava a branky: Charvát, Šimůnek – Martinát (7), Mikušek (5), Koleček (2), Slovák (2), Závorka (3), Los D. (1), Špůrek (2), Janošek, Los O. (2), Dobiáš (6) 

Rožnov p. R. – Ostrava 25:25 (4:5 na sedmimetrové hody)

V sobotu 1. září vstoupili naši muži do nové sezóny. V 1. kole Českého poháru hostili na domácí palubovce družstvo 2. ligy SM – Ostravu. Po dramatickém průběhu skončilo utkání v řádné hrací době remízou 25:25, v sedmimetrových hodech však prokázali silnější nervy hosté a mohou tak slavit postup do dalšího kola.

Během celého utkání se hrála rychlá a pohledná házená. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou, vždy se však jedno mužstvo od druhého nevzdálilo dále než na rozdíl třech branek. V prvním poločase hráči Rožnova doplatili na neproměňování šancí, když mnohdy ani z dorážek z brankoviště nedokázali překonat výborné brankáře z Ostravy. Po změně stran se situace s proměňováním šancí zlepšila a tak utkání dospělo do stavu, kdy minutu před koncem byl vyrovnaný stav a naši hráči šli do útoku. Branku nevstřelili a jelikož ve zbytku hrací doby stejně pochodili i hosté, musely o výsledku utkání rozhodnout sedmimetrové hody. V první sérii jsme šli do vedení, ale rozhodující sedmičku jsme neproměnili. Za to nás soupeř ztrestal v následujícím rozstřelu, kdy prokázal silnější nervy. Po nejtěsnějším možném výsledku tak postupuje do dalšího kola mužstvo Ostravy.

Sestava a branky: Šimůnek, Charvát – Martinát (4), Koleček, Slovák, Riedel (2), Los O. (8), Křenek (8), Mikušek (5), Los D., Špůrek (2), Závorka, Dobiáš, Smoček

Fotografie z utkání zde

Comments are closed.