Mladší žáci: TJ Bystřice p.H. – TJ Rožnov p. Radh. 12 : 18 (8:9)

Poslední utkání sezóny si měli kluci opět za úkol užít. Po protrápené první půli, jsme ve druhé dokázali soupeře více potrápit a získat naše 5 jarní vítěztví. Celkově jsme skončili na 4. místě a oproti podzimu si o příčku pohoršili. Nicméně našim cílem nebylo celkové umístění, ale předváděná hra na hřišti :).

Tabulka soutěže a výsledky dalších zápasů zde

Vstup do utkání nám dneska po delší době nevyšel a byl to náš soupeř, který hrál uvolněněji, proměňoval své střelecké šance a likvidoval střely nebo spíše hody našeho týmu. Kluci se však postupně učí, že utkání se nesmí vzdát za žádné situace a že bojovností, vzájemnou pomocí a sebedůvěrou je možno mnohdy nahradit i neúspěšné střelecké pokusy či chybky v obraně. V 7 minutě jsme prohrávali 2:5, v 11 minutě už byl stav srovnám a do konce poločasu jsme se střídali v jednobrankovém vedení. Nedokázali jsme si poradit se šikovnou Klárou Žurkovou a se střelbou Lukáše Vysloužila. Navíc v útoku jsme byli nedůrazní a když už jsme si dokázali vytvořit tu správnou střeleckou pozici, tak naše střely neměly tu správnou sílu, rychlost a směr. V šatně pak proběhlo menší „zemětřesení“ týkající se útočné fáze a hlavně touhy po vstřelení branky a pomoci družstvu a rady do obrany. Kluci si vzali vše k srdci a druhá půle již z naší strany vypadala jinak. Pomohla i změna obrany, kdy jsme dokázali získat míče a skórovat. Hra se ještě více oživila, když na hřiště přišli  „mladší“ hráči, kteří svou chutí, pohybem a aktivní hrou dokázali, že jsou platnými hráči týmu a dotáhli utkání do vítězného konce.

ZA TENTO POSLEDNÍ ZÁPAS SEZÓNY (pro některé poslední v mladších žácích, pro některé poslední na trenérské lavičce) SI CELÝ TÝM ZASLOUŽÍ POCHVALU. Pevně věříme, že kluci „2000“ budou i příští rok střílet branky v družstvu starších žáků, získají více odvahy a že o nich ještě nejen v Rožnovské házené uslyšíme. Kluci co zůstávají v mladších žácích, jsou pohybově velmi šikovní, navíc jim nechybí chuť a touha dát branku a určitě budou patřit příští sezónu k oporám. Hodnocení sezóny bude později :).

Sestava a branky: Tovaryš – Hrstka (1), Michálek (2), Vejnoska, Křupala, Skalka (1), Rzažewski, Kramoliš, Los (4), Škarka Dan (2), Škarka Dominik (2), Deák (6)


TJ Rožnov p. Radh.  – TJ Handball Val.Meziříčí 15 : 14 (9:6)

Dnešní vítězství kluci vybojovali jednoznačně v „hlavě“, kdy ani chvilku nezapochybovali o tom, že umí hrát házenou a dávat branky.

Před dnešním utkáním družstvo nedostalo žádné pokyny ke hře, ale naším cílem bylo si utkání užít a „zahrát si házenou“. A to se nám povedlo. I když vítězství je težce vydřené, je zasloužené,i vzhledem k tomu, že téměř všechny branky soupeře nastřílel „jeden mladší žák“ !!!. Úvod nám, již po několikáté v sezóně vyšel a v polovině úvodní půle jsme vedli 5:2, poté jsme se opět začali střelecky trápit a navíc soupeř začal překonávat našeho gólmana. Nicméně, dneska kluci HRÁLI a tak ze stavu 6:6 se dokázali na závěr první půle dostat na vedení 9:6. Ve druhé půli soupeř zaktivnil obranu a my ztratili pár míčů. tyto ztráty nás stály vedení. Ještě 3 minuty před koncem soupeř vedl o branku, ale „naši bojovníci“ to nezdali a i v 5ti hráčích dokázali nejen srovnat, ale i získat vítězství na svou stranu.

Dnešní výkon sice nebyl „optimální herně“, ale jak píšeme v úvodu, kluci v „hlavě“ chtěli vyhrát, hráli jako tým a všichni byli platnými členy týmu a přispěli svou troškou k vítězství. Ráda bych pochválila každého hráče zvlášt, ale CHVÁLÍME CELÝ TÝM – VYHRÁLI JSTE JAKO TÝM. Kluci díky a další hodnocení bude v úterý na tréninku :).

Sestava a branky: Tovaryš, Baroš – Koleček (1), Hrstka, Michálek (2), Vejnoska, Skalka, Kramoliš (1), Los (1), Škarka Dominik (2), Růčka (2), Deák (6)


TJ Sokol Luhačovice – TJ Rožnov p. Radh.  10:31 (2:15)

Po delší době jsme se mohli radovat z vítězství, ale zároveň je třeba podotknout, že téměř celý tým soupeře je tvořen kategorií minižáků.

S posledním týmem tabulky, který byl výrazně věkově mladší než náš tým a který sbírá současně své zkušenosti i v kategorii minižáků, jsme začali přece jen lépe než v posledním utkání. V postupném útoku soupeř neměl sílu bránit naše „větší střelce“ a ve chvíli kdy jsme začali hrát aktivnější vysunutou obranu, ztrácel míče. Z těchto ztrát pak těžili zase ti rychlejší hráči. I když jsme si připsali dva body, naše hra se místy vyznačovala opět chybama, která soupeř naší věkové kategorii vždy potrestá brankou. Nedokázali jsme vždy zpracovat přihrávku, opět jsme stříleli do míst, kde stál soupeřův brankář a navíc ne vždy jsme šli do střelby s cílem dát branku :(. Ve druhé půli naši vysunutou obranu školila šikovná Bára Šuráňová, která ve hře 1:1 měla nad našimi hochy převahu :(. Shrnuto do závěru – chuť hrát házenou a dokázat na hřišti, že netrénujeme zbytečně byla tentokrát viditelně větší u všech hráčů, včetně brankářů a věříme, že i ve zbývajících dvou utkáních kluci budou chtít ukázat, že házenou „hrát“ umí :).

Sestava a branky: Tovaryš, Baroš – Hrstka (2), Michálek (1), Vejnoska, Václavík, Cerhák (2), Rzažewski (3), Kramoliš (2), Los (9), Škarka Dominik (2), Růčka (2), Deák (8).


TJ Rožnov p. Radh. – HC Zubří  9:26 (3:14)

Další z nepovedených utkání z naší strany a bohužel místo očekávaného zlepšení jde naše hra níže a níže :(. Otázkou je, kde hledat chybu, když na tréninku kluci předvádějí hru úplně jiného ražení. Zda nechtějí, chybí jim tahoun týmu nebo je jim zcela jedno jaký výkon na hřišti předvedou a možná napsáno trochu tvrději, ale hlavně když budou mít drobné do automatu na colu nebo popcorn a ty správné hry na mobilu :(.

Utkání s naším sousedem ze Zubří se mi tentokrát velmi těžko hodnotí. Kluky známe, víme co hrají, co od nich máme čekat a taky víme, že jsou určitě na tom lépe rychlostně, ve hře 1:1 a mají i větší jistotu na brankářském postu. To ale neznamená, že je nutno předem vzdát utkání a nebojovat. Od prvních minut jsme se nedokázali chytit soupeřova tempa a odpovídat na jeho branky. Když už jsme si poradili s jeho aktivní obranou, následoval „hod na branku“ :(. Není se tedy čemu divit, že v polovině první půle byl stav 1:8. Ani obrana nám tentokrát nefungovala, tak jak měla a navíc našim brankářům dnes do brány spadlo snad úplně všechno. Suma sumárum stav 3:14 po první půli odpovídal předvedené hře. O poločase dostali kluci pokyny k aktivnější obraně i útoku, ale snaha něco změnit a chtít dát branku, tentokrát chyběla celému týmu. Navíc nám soupeř otevřel svou aktivní obranou prostor na brankovišti, ale bohužel ani jeden z hráčů, kteří se dokážou prosadit ve hře 1:1 se tentokrát neprosadil. Nebudeme zde hodnotit jednotlivé hráče, neb jsme parta, ale náš předvedený výkon si tentokrát pochvalu nezaslouží :(. KLUCI NEVZDÁVEJTE UTKÁNÍ PŘEDEM, JSTE PŘECE CHLAPI :), TAKŽE MAKÁME DÁL!!!!!

Sestava a branky: Tovaryš, Baroš – Koleček, Hrstka, Michálek, Křupala (1), Václavík (1), Cerhák, Rzažewski, Kramoliš (1), Los (2), Žurek, (1), Škarka Dominik (2), Deák (1)


Slov.Slavia Uher.Hradiště – TJ Rožnov p. Radh.   15:11 (6:4)

Nevydařené utkání z naší strany, kdy se nám nepodařilo na palubovce předvést téměř nic, z toho co už z „házenkářského slabikáře“ umíme :(. Ale nevadí, pokračujeme dál a KLUCI TO PŮJDE!!!!

Ani na dnešní utkání jsme nebyli kompletní, ostatně  s tímto naším „nešvarem“ bojujeme již druhý rok. Dneska jsme odjeli pouze s jedním brankářem. Nicméně byli jsme rozhodnutí mu pomoci naši kvalitní a důraznou obranou. Chvílemi se nám to dařilo, ale nedokázali jsme dobraňovat soupeřovy křídla a jeho ataky na brankoviště a nechali na našeho „muže v bráně“ z 80% střílet z čáry brankoviště. Bezzubý, a dneska i bez chuti hrát, byl náš útok. Chyběl nám pohyb, nedokázali jsme rozběhat soupeřovu obranu a vstřelit branku. Navíc se k tomu přidaly opět 3 neproměněné 7m hody a několik technických chyb, které nás stály ztrátu míče a následný úspěšný rychlý útok soupeře. Bohužel, kluci si hledají řešení herních situací sami a jejich cesta za tím správným řešením, tak bude asi trošku delší. Možná, že to není špatně, ale na tréninku se učíme a poctivě opakujeme řešení jednoduchých situací jinak. Tak kluci, když si příště necháte poradit a setřepete ze sebe zbytečné obavy z kontaktu, z proměněné šance a z možné výhry, tak opravdu věřte, že jste šikovní a že to půjde :).

Sestava a branky: Kulišťák – Koleček (1), Hrstka, Michálek (1), Křupala (1), Kramoliš, Los (1), Žurek (1), Škarka Dan (1), Škarka Dominik, Deák (5)


TJ Rožnov p. Radh. – KH Z Vsetín 15 : 11 (7 : 5)

Vybojované vítězství s nadějnými házenkáři Vsetína, kteří nás dokázali stejně jako na podzim potrápit.

Zatímco v minulém utkání jsme zachraňovali remízu, tak v tomto jsme do toho „museli šlápnout“, abychom si vzali zpět vítězství, které soupeř na začátku druhé půle toužil zvrátit na svou stranu. V první půli jsme branky stříleli hlavně ze 7m hodů, když jsme dokázali vuyžít naši silovou a výškovou převahu a soupeři nezbývalo nic jiného, než kluky zastavovat za cenu faulů. Dařilo se nám proměňovat a tak jsme po celou půli drželi před soupeřem 2 – 4 brankový náskok. Dnes jsme dokázali proměnit 7m hody 100%, trefili se všichni tři střelci, teda Kuba, Dominik a Žury. Soupeř se nedokázal dostávat na brankoviště přes naši obranu a tak to zkoušel z dálky. Bohužel, ruce naší obrany, se moc zvedat nechtěly 🙁 a naši brankáři, ač dnes již na nich byla vidět snaha a chuť, tam nějaký ten gól z dálky pustili. Ve druhé půli jsme změnili obranu na aktivnější. Ale než jsme se s ní srovnali, byla naše hra neuspořádání a chaotická a toho využil soupeř k otočení skóre ve svůj prospěch. Kluci ale zabrali, na hrotu obrany dobře fungoval Matěj s Mirou a ze získaných míčů jsme dokázali skórovat. 8 góly v řadě jsme si dokázali vzít vítězství zpět. I když závěr z naší strany byl opět střelecky slabší. Kluky je třeba pochválit, že utkání nevzdali a bojovali až do konce. Na palubovce se představilo všech 13 hráčů a střelecky se prosadilo 6. Ale i ti co nedali branku, byli pro tým platnými hráči a dokázali buď v obraně vybojovat míče, nebo dobře přihrát lépe postavenému spoluhráči. Takže JEDEME DÁL.

Sestava a branky: Kulišťák, Baroš, Tovaryš – Koleček (2), Hrstka, Václavík, Cerhák, Rzažewski (1), Kramoliš, Los (2), Žurek (1), Škarka Dominik (2), Deák (7)


TJ FS Napajedla – TJ Rožnov p. Radh.  18 : 18  (10 : 12)

Po nadějném začátku, jsme v utkání s Napajedly nakonec ve druhé půli zachraňovali remízu.

Stejně jako v minulém utkání i dnes nám vyšel úvod utkání a v prvních minutách jsme si vytvořili až 4 brankový náskok, ten jsme si drželi až do 15 minuty, pak jsme bohužel nedokázali dobránit soupeřova pivota, nějakou tu střelu neproměnili a v poločase jsme vedli již jen o dvě branky. V prvních 5ti minutách druhé půle jsme sice ještě soupeři dokázali odskočit na 3 branky, ale pak se utkání zlomilo v náš neprospěch. Neproměnili jsme některé z gólových šancí a naopak soupeř se štěstím skóroval. Nicméně i přes nepřízeň osudu kluci bojovali a nemínili se vzdát jen tak lehce. Po páru úderech se otřepali a i když soupeř přetáhl vedení na svou stranu, dokázali díky své obrovské bojovnosti a nasazení vyrovnat. Ve hře se tentokrát střídalo pouze 8 hráčů a dva brankáři a naši chuť pod dobrém výsledku dokumentuje i 7 střelců na naší straně :).
Kluci Vaše dnešní nasazení a bojovnost byla perfektní a věříme, že když se všichni sejdeme na více jak dvou trénincích po sobě, tak příště už budeme takovéto utkání vyhrávat.

Sestava a branky:  Kulišťák, Tovaryš – Koleček (2), Václavík (1), Cerhák, Kramoliš (1), Los (1), Škarka Dominik (4), Růčka (2), Deák (7)


TJ Rožnov p. Radh. – HC Zlín „B“   16 : 10  (9 : 6)

Vstup do dnešního utkání se nám podařil a vypadalo to, že podzimní remíza se opakovat nebude. Naše obrana fungovala dobře a je pravdou, že zlínští „benksoni“ neměli moc prostoru kudy se přes naše „chasníky“ dostat. V útoku se nám nám rpvních 8 minut dařilo a díky Kubovi, Matějovi a proměněné „sedmičce“ Dominika jsme v 9 minutě vedli 5 : 2. Bohužel, pak jsem nedokázali proměňovat brankové šance a to ani z prostorů pivota a soupeř měl k dispozici dlouhých 7 minut na srovnání skóre. Naštětstí jsme se střelecky dokázali do utkání vrátit a v posledních 4 minutách první půle vsítit další 4 branky. Ve druhé půli jsme pokračovali jak v obraně z první půle, tak i ve střelecké aktivitě. I když střel na branku šlo z rukou našich hráčů méně, byli jsme úspěšnější v proměňování šancí a tak náš náskok postupně narůstal na konečný rozdíl 6 branek.

Za dnešní utkání si kluci zaslouží pochvalu, obrana „šlapala“ a dokázali jsme, že chceme dávat branky a hrát naplno celé utkání. Potěšily rychlé útoky Matěje, do kterých mu dokázal posílat přihrávky Kuba, celý tým bránil, do tempa se postupně po podzimní pouze dostává Kuba a i snažili se i oba brankáři. Takže kluci díky za utkání a makáme dál :), bude to jen a jen lepší :).

Sestava a branky: Tovaryš, Kulišťák – Koleček (1), Vejnoska, Václavík (1), Cerhák (4), Kramoliš, Žurek, Škarka Dominik (2), Růčka (2), Deák (6)


HC Zlín „A“ – TJ Rožnov p. Radh.    17 : 12  (8 : 6)

V první půli jsme „áčko“ Zlína potrápili a oproti podzimnímu utkání, kdy jsme již o poločase veděli, že je utkání rozhodnuto, jsme drželi nadějný výsledek 6 : 8. Fungovala nám obrana a dokázali jsme střílet i branky, což je u nás cenné, neb téměř všechny padly z postupného útoku. Bylo nám jasné, že soupeři se tento stav líbit nebude a do druhého poločasu jsme čekali změny. A taky že jo :). Soupeř přešel na aktivní obranu s dvěma vysunutými hráči a než si to kluci uvědomili a přidali pohyb bez míče, navýšil Zlín svůj náskok na 11:6. My ale hráli dál, bez ohledu na to, jak se měnilo skóre, trpělivě jsme dál bránili a pokoušeli se využívat otevřené obrany soupeře. Výsledek v 18 minutě (12 : 15) ještě pořád nedával soupeři jistotu 2 bodů. Bohužel naše neproměněná „sedmička“ a dva ztracené míče v poslední minutě, které soupeř z rychlých útoků přeměnil na branky, znamenaly naši prohru o 5 branek. Nicméně za utkání si kluci v šatně vysloužili pochvalu a to především za svůj přístup k zápasu, bojovnost, obranu a hru až do poslední minuty. Škoda „tří“ neproměněných 7m hodů a některých střel z čáry brankoviště. Kluci, když budeme makat dál, tak přijde další zlepšení a s ním i vítězství. Pochvalu za dnešní utkání si navíc zasloužil i Tonda v bráně, který předvedl v bráně soustředěný výkon a odměnou nám všem byly výborné zákroky.

Sestava a branky: Tovaryš, Baroš – Koleček (2), Hrstka, Vejnoska, Cerhák, Rzažewski, Kramoliš, Los (1), Žurek (1), Škarka Dan, Škarka Dominik (5), Deák (3)


PODZIM 2012

ZÁVĚREČNÁ PODZIMNÍ TABULKA

Z V R P skóre B
1 Zubří 9 9 0 0 221 : 102 18
2 Zlín „A“ 9 8 0 1 236 : 82 16
3 Rožnov p.R. 9 6 1 2 168 : 122 13
4 U.Hradiště 9 5 1 3 167 : 130 11
5 Napajedla 9 5 0 4 89 : 128 8
6 Zlín „B“ 9 3 2 4 110 : 119 8
7 Vsetín 9 3 1 5 138 : 159 7
8 Bystřice p.H. 9 2 0 7 89 : 144 4
9 Luhačovice 9 0 0 9 56 : 234 0
10 Val.Meziříčí 9 1 1 7 114 : 168 -1

Tabulka soutěže a výsledky dalších zápasů zde

PŘEHLED VÝSLEDKŮ

TJ Rožnov pod Radh. – TJ Bystřice p.H.   18 : 7 (8 : 3)

Poslední utkání podzimní části sezóny proti smíšenému (chlapecko-dívčímu) družstvu Bystřice p.H. jsme dokázali po pomalejším rozjezdu dotáhnout do vítězného konce a odměnit se tak za naši podzimní píli pěkným 3. místem. Našich podzimních výsledků si ceníme také proto, že náš tým již od minulé sezóny sužují zdravotní problémy a když nejsme zranění, tak jsme nemocní. Přesto všechno udělali kluci krok dopředu a za podzim si všichni zaslouží VELKOU POCHVALU. Hodnocení podzim chystáme v nejbližších dnech.

Před samotným utkání jsme se tentokrát museli vyrovnat s bacily, které na nás zaútočily, se zraněním a s odjezdy na víkend. Nicméně jsme si vypůjčili na dnešní zápas Tomáše, který ač věkem mladší žák, trénuje a hraje se staršími žáky a ustáli jsme i ranní zprávu od Barošů, že Vojta lehl s angínou (přejeme brzké uzdravení) a Toník tak na ostrahu naší „svatyně“ zůstal sám. Navíc z „rychlých tykadel“ dnes mohl nastoupit pouze Matěj a tak jsme se nemohli spolehnout ani na branky z rychlých útoků, které „tykadla“ dokážou soupeřům nastřílet. Z počátku jsme se nemohli dostat do tempa, jakoby nás svazovala nervozita, ale nebyl k ní důvod. Hned v úvodu jsme ztratili 3 míče a naši střelci se trápili. Postupně jsme ale zabrali v obraně, kde dneska výborný zápas odehrál Radim, který dokázal ubránit jednu z nejlepších hráček soupeře, která měla opravdu rychlé nožky a byla velmi šikovná.Skóre otevřel Matěj a přidal se k němu Dominik. A když si kluci dali říct a přihráli Tomovi do pivota, tak byla buď branka nebo 7m hod. Ty jsme si dneska všechny nedokázali využít, ale nějaké „exekuce“ jsme proměnili. Šňůrou 4 branek v posledních 5ti minutách úvodní půle, jsme dokázali soupeři odskočit a do druhé půle se nám vstupovalo lépe. Do 8 minuty se soupeř ještě držel, ale pak naši nasadili ještě větší obrátky v obraně, proměňovali šance a soupeři povolili vstřelit již jen jednu branku. Na palubovce se představili všichni hráči a potešující je, že do listiny střelců se zapsalo 8 hráčů. Dobře bránil a branky přidal Filda, snažili se oba bráchové, společně nastříleli 6 branek a makali celé utkání. Nezklamal David, branku si dal Honza, v obraně svědomitě bránil Kuba, velmi dobře po tréninkové i hrací pauze zahrál Radek a 3 branky přidal Matěj, který sice dneska nemohl využít svůj rychlostní potenciál, ale odehrál dobrý zápas. Velkou pochvalu si zaslouží Toník v bráně, který zůstak ze 3 brankářů dneska sám a opravdu se „hecnul“. TAKŽE DÍKY VŠEM A POCHVALA PRO VŠECHNY :).

Sestava a branky: Tovaryš – Koleček (2), Vejnoska, Hrstka (1), Křupala, Václavík (1), Cerhák (3), Žurek (2), Škarka Dan (1), Škarka Dominik (5), Růčka Tomáš (3)


TJ Handball Val.Meziříčí – TJ Rožnov pod Radh.    16 : 20 (11 : 13)

Utkání po 14 denní pauze a ještě k tomu na venkovním hřišti nebylo pro náš tým jednoduché, ale klukům patří hned na úvod velká pochvala za to, jak se vypořádali  se hrou venku, za bojovnost a za vůli dotáhnout utkání do vítězného konce.

Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce jsme byli v tomto utkání těmi, co měli tahat za delší konec provazu, ale jak jsme se zmínili již v úvodu, tak venkovní prostor byl pro naše kluky problém. Orientace dle zeleného trávníků kolem hřiště a svítící sluníčko nám místy, až zbytečně, svazovalo ruce. Z toho pramenily naše technické chyby, kdy jsme zbytečně ztráceli míč, ale hlavně jsme měli problém při střelbě. Nicméně celý tým bojoval a byl zde vidět posun oproti počátku sezóny, kdy nám chyběla touha po vítězství a brankách. V první půli jsme 15 minut dokázali dobře bránit a dávat branky,ale ke konci poločasu jsme soupeři naši nepříliš důraznou obranou dovolili, aby se nám přiblížil na dostřel. Ve druhé půli jsme obranu přitvrdili, kluci přidali více pohybu, včas soupeře přerušovali, navíc jsme hráli na straně „bez sluníčka“, což využil Ríša v bráně a tak jsme společným úsilím obrany a brankáře dovolili vstřelit soupeři jen 5 branek. V útoku to sice ještě pořád nebylo ono, ale střelecký prapor drželi Danek s Davčou a i díky nim jsme dokázali přidat do tabulky další dva body. Samozřejmě jsme se mohli spolehnout v obraně na Fildu s Davidem, na křídlech dobře hráli Matěj, Luky, Honza a Kuba. Hru na středu dneska dobře dirigoval a branky střílel  Adam, který bude mít příště určitě možnost ukázat svou rychlost na křídle. V první půli pak statečně bojoval nejen se soupeřovými střelami, ale hlavně se sluníčkem Tonda.

Sestava a branky: Kulišťák, Tovaryš – Koleček (2), Vejnoska, Michálek (6),  Skalka (5), Václavík, Cerhák (1), Kramoliš, Žurek (1), Škarka Danek (5) – branky jsou dle zápisu, ale určitě nejsou zapsány správně, ale kluci my víme, že jste dávali góly 🙂.


TJ Rožnov p.Radh. – TJ Sokol Luhačovice   30 : 6 (15 : 3) =  150 kč : 30 kč pro KRTKA

Dnešní utkání s posledním celkem tabulky Luhačovicemi jsme odehráli v rámci CHARITATIVNÍ AKCE – GÓL A ŠTRÚDL PRO KRTKA (nadační fond dětské onkologie), kdy každý gól za zády brankářů znamenal 5 kč do kasičky :). Společně se soupeřem se nám podařilo vystřílet celkem 180 KČ,za což všem aktérům utkání na hřišti děkujeme :). O průběhu utkání, které mělo více méně jednoznačný průběh, vzhledem k postavení týmů v tabulce si můžete přečíst dále.

Prvních 5 minut utkáníbylo z naší strany docela nervózních, těžko říct jestli nás svazovaly Góly pro Krtka nebo to, že jsme věděli, že dnešní soupeř bude oproti minulému Zubří pro nás hratelnější. Dá se napsat prvních 5 minut utkání = 5 ztrát míče a vedení soupeře. Ale pak se kluci dostali do svého tempa, začali se soustředit na hru, proměňovali gólové šance, šňůrou 13 branek soupeři odskočili a o výsledku bylo rozhodnuto. Což ale pro nás neznamenalo, že jsme přestali hrát, naopak, pořád jsme měli za úkol si po zisku míče přesně přihrát, rychle přejít do útoku, zkoušet střelbu z dálky, přihrávky do pivota i správné uvolnění s míčem i bez. Vzhledem k tomu, že jsme měli plnou lavičku, střídali jsme po 10 minutách celé „lajny“. Pochválit je třeba všechny na hřišti, dneska padly branky celkem od 11 našich hráčů :). Navíc „druhoročáci“ si vyzkoušeli první „akci“ a srdce trenérek na lavičko se „telelilo blahem“, když kluci rozehráli domluvenou akci a dohráli dle situace na hřišti:):):), a tak by se nám to líbilo :). Za tenhle první pokus je třeba pochválit Adama s Filipem, kteří nám dokázali, že naše cesta hry 1:1 jde správným směrem.

Velká pochvala pro celý TÝM, včetně Ríše a Vojty v bráně a díky za góly pro KRTKA :).

Sestava a branky: Baroš, Kulišťák – Koleček (4), Hrstka (4), Michálek (2), Rzažewski (1), Skalka (1), Václavík, Cerhák (6), Kramoliš (1), Žurek (1), Škarka Danek (2), Škarka Dominik (2), Deák Jakub (6).


HC Zubří – TJ Rožnov p.Radh.   21 : 18 (8 : 7)

Na nedělní utkání se sousedním Zubří jsme se připravovali poctivě. Tréninky jsme zaměřili více na hru 1:1 a uvolnění bez míče, abychom se dokázali vyrovavnat s pohyblivou a aktivní obranou Zubří, kde již tradičně od mladších žáků kluci zvládají obranu 2:4.A v tréninku obrany jsme se zaměřili hlavně na správné postavení bránících křídel :). No a jak to dopadlo?Chyběl kousek a vezli jsme se Zubří nějaký ten bodík :). Nicméně i přes prohru je třeba kluky pochválit za výkon a bojovnost na hřišti a soupeři pogratulovat k vítězství a lépe zvládnutému závěru utkání.

Začátek utkání nám vyšel velmi dobře, kluci na hřišti hráli dle pokynů a toho co jsme trénovali, vycházela nám střelba, své první branky vsítil Adam, trefil se Filda (dneska si vynahradil střlecky minulé utkání :)), Matěj, Kuba i Danek a i obrana nám docela fungovala. V obraně i v útoku dobře hrál Davča na pivotu a v bráně nám pár střel zachránil Vojta.V 15 minutě první půle jsme vedli po série 3 branek 7:4. Pak nám bohužel trošku došly síly a z toho pramenily naše chyby, které soupeř nekompromisně trestal brankami z rychlých útoků (obava naše hráče hrát 1:1 a „namazání“ soupeři přímo do RÚ) nebo z křídel (nedodržení správného postavení obránce). Navíc jsme poslední 4 minuty nedali branku a tak do druhé půle šel z 1 brankovým náskokem soupeř.  My jsme ale samozřejmě domácím zadarmo body odevzdat nechtěli a tak kluci i přes nespočet tvrdých střetů se soupeřem a ran (Filda, Kuba), bojovali dál. V úvodu gólově zabodovali Kuba s Dankem, které zásoboval přihrávkama Davča a v polovině druhé půle jsme vedli 12:10. S tímto stavem se ovšem nechtěl smířit soupeř a více nás odskočit nenechal. 4 minuty před koncem byl vyrovnaný stav 17:17 a my jsme bohužel vyčerpali naše síly na hru ve čtyřech, kdy nás rozhodčí nekompromisně poslali do dvounásobného oslabení. Nicméně pořád jsme se nevzdávali, Tonda chytil 7m hod, ale na střelecky už nám to nevycházelo. Šňůrou 5 branek soupeř v posledních minutách rozhodl pro sebe, za nás ještě snížil Radim.

Škoda neproměněných 7m hodů (dneska jsme byli neúspěšní ve 3 případech :() a z některých střel měly být taktéž branky. Ale za nasazení, bojovnost a snahu ukázat, že“stoupáme výš“, si celý tým, včetně obou brankářů zaslouží velkou POCHVALU.

Sestava a branky: Baroš, Tovaryš – Koleček )4), Hrstka, Vejnoska, Křupala (2), Skalka (2), Václavík, Cerhák (2), Kramoliš, Žurek (1), Škarka Danek (3), Deák Jakub (4)


TJ Rožnov p.R. – TJ S.Slavia Uherské Hradiště   18 : 15 (11 : 5)

V dnešním utkání se potkaly dva týmy, které dělil v tabulce pouze bod s tím, že bodově lépe na tom byl soupeř. My jsme se dneska museli vypořádat jak s marodkou, tak s odjezdy hráčů na víkendy :(. S tím nám pomohl Tomáš Růčka, který ač věkem mladší žák patří stabilně do kádru starších žáků. Po výborné první půli,která se nám vydařila jak střelecky, tak v i obraně, jsme promíchali sestav a druhá půle pak patřila soupeři. Přesto jsme s dnešní hrou spokojeni, na hřiši dostali dostatečný prostor všichni hráči, včetně všech tří brankářů. Takže kluci velká pochvala za bojovnost a branky a ve středu Vás čeká slíbený fotbálek :).

Jak jsme se zmínili již v úvodu měli jsme dneska těžkou situaci vzhledem k tomu, že 7 hráčů nemohlo k utkání nastoupit. Kluci se ale k tomuto postavili čelem a bojovali na hřišti opravdu s velkou vervou. První půle vyšla střelecky Kubovi a Matějovi, ale je třeba dodat, že k tomu, aby mohli dávat branky vedl výkon celé šestky. Neztráceli jsme míče, soustředili se na přihrávky a proměňovali jsme šance. Až na ty 7m hody :). Dneska nám těsně vedle branky, nebo na tyči skončily 3 střely. Ale pozitivní je, že tyto střely neskončily v náručí soupeřova brankáře, jak se nám to dařilo ještě na konci srpna. Už to jen doladíme a budeme moci navyšovat skóre i z těchto střel :). Další pochvalu za první půli si zaslouží Matěj s Adamem, kteří poctivě po zisku míče vyráželi ze svých pozic na křídlech vpřed. Pevně věříme, že Adam bude za svoji snahu příště odměněn i zápisem v listině střelců. V bráně se v první půli vystřídal Vojta s Tondou. Je třeba oba pochválit, s tím, že volba Vojty jako 3 brankáře, je určitě krok správným směrem a Vojta má šanci (pokud bude trénovat tak jako dosud) navázat na výborné brankáře, kteří v Rožnově působili nebo působí (Forejtar, Kopecký, Ondryáš, Kučera). Tonda jde postupně se svým výkonem taktéž nahoru, což dneska dokázal několika dobrými zákroky, mezi které je třeba počítat i zlikvidování 7m hodu soupeře.

Na konci první půle a na začátku druhé již došlo k prostřídání sestavy, na palubovku se dostali všichni hráči a i když je třeba všechny pochválit za bojovnost, tak přece jen se otupila hlavně naše střelecká síla. Dobře se vypořádal se svou situací v pivotě Honza, nezklamal jak v obraně tak i v útoku Lukáš, dobře bránil Kuba (synek). Těžkou situaci měl dnes Filda, který měl proti sobě opravdu dorou obranu soupeře, se kterou sice chodil do soubojů, ale branka z toho dnes nebyla. Nicméně Filda je jeden z největších bojovníků našeho týmů a určitě si to příště střelecky vynahradí :). V bráně pak v průběhu poločasu vystřídal Tondu i Ríša a i on si vzal k srdci rady z trenérské lavičky a vyrážel míče z brány ven. Tak ještě jednou velká pochvala pro všechny a dík Tomášovi.

Sestava a branky: Kulišťák, Baroš, Tovaryš – Koleček, Vejnoska, Skalka, Václavík, Cerhák (5), Kramoliš, Žurek (1), Růčka (2), Deák Jakub (10)


KH Z Vsetín – TJ Rožnov p.R.   15 : 21 (8 : 8)

Náš dnešní soupeř byl z větší části tvořen loňskými minižáky, kteří ač měli oproti některým našim hráčům výrazně menší výšku i hmotnost, nám dokázali zvláště v první půli pěkně „zatápět pod kotlem“. Ve druhé jsme vytáhli naše „tykadla – není to součást předvolební kampaně :)) a postupně jsme získali vítěztsví na svou stranu. Pochvalu za zlepšený výkon ve druhé půli si zaslouží všichni hráč. A nesmíme zapomenout na naše brankáře Vojtu a Ríšu, kteří statečně čelili střelám soupeře.

Do utkání jsme tentokrát vstoupili ve svižném tempu a hned v úvodním útoku se trefil Kuba a následně Žurda proměnil 7m hod. Soupeř se nenechal zahambit a dokázal na naše branky rychle odpovědět.  V rozmezí dalších minut jsme získali šňůrou 4 branek tříbrankové vedení. Bohužel pak nám zvlhl opět střelcký prach. Nebáli jsme se sice střílet, ale opět si kluci na palubovce nenechali poradit, kdy střílet a kam střílet. 4 střely, které měly skončit v síti soupeře, bohužel skončily většinou na břevnu a soupeř toho využil a zrovnal do konce poločasu skóre. Navíc i naše obrana ne vždy správně pokryla střílejícího hráče soupeře. Ve druhé půli jsme sáhli po naši „tykadlové obraně“ a Matěj s Davčou začali úřadovat. Navíc zadní lajna v obraně to dneska měla zmáknuto lépe než minule a tak po zisku míče zásobovala naše tykadla přihrávkama téměř přesně na brankoviště soupeře.V postupném útoku se přidal Filda a další branky přidali Kuba, Luky a Danek.

Tak ještě jednou pochvala za bojovnost a předvedený výkon ve druhé půli a za vítěství, které jste ve čtvrtek na tréninku slibíli Míši :).

Sestava a branky: Kulišťák, Baroš – Koleček (4), Michálek (3), Václavík, Cerhák (2), Křupala, Rzažewski, Kramoliš (1), Žurek (1), Škarka Daniel (1), Škarka Dominik (1), Deák Jakub (8)


TJ Rožnov p. R. – Slavia Fatra Napajedla 16 : 7 (9:4)

Videoreportáž TV Beskyd z utkání ZDE.

V dnešním domácím utkání jsme konečně dosáhli naplný počet bodů, o 16 vstřelených branek se podělilo 6 střelců, dobrý výkon podali i všichni tři brankáři, poprvé se po zdravotních trablích objevil v této sezóně na hřišti Kuba Deák a postupně se na palubovce vystřídali všichni hráči – takže po závěrečném hvizdu panovala spokojenost a radost, jak v týmu, tak i v řadách rodičů, prarodičů a ostatních rodinných příslušníků, kteří nás dnes přišli podpořit  a my jim za „fandění“ děkujeme :).

Od prvních minut utkání jsme tentokrát v utkání vedli. Hráli jsme trošku méně aktivní obranu než  v minulém kole, ale soupeř byl jednak na pravé straně docela běhavý a šikovný a na levé straně měl fyzicky velmi vyspělého hráče. Dokázali jsme si postupně poradit, jak s rychlostí, tak s velikostí. Do útoku jsme se snažili přecházet bez zbytečného driblování za pomocí přihrávek a našim hlavním úkolem v této fázi, bylo neztrácet míč ukvapenýma a nepřesnýma přihrávkama. To se nám docela dařilo, i když pár pokusů o rychlý útok jsme měli, ale dneska bohužel chyběla ta přesnost v příhrávkám. Nicméně, potrénujeme a určitě i přechod do útoku časem zrychlíme. V postupném útoku byly dneska taktéž jasně dané pokyny a když je kluci zkoušeli plnit, tak se obrana soupeře začala otvírat a my měli prostor pro střelbu a následné góly za zády soupeřova brankáře. Škoda několika neproměněných šancí, věříme však, že postupně i tento náš nešvar (střela do brankáře) odbouráme. Využili jsme i přihrávek do pivotů. Po první půli jsme se mohli radovatz nadějného vedení, ale věděli jsme, že musíme dál poctivě běhat, bránit a střílet branky, abychom dosáhli na kýžené body. Podařilo se a koncentrovaný výkon po celé utkání nám přinesl odměnu vpodobě dvou bodů.

Co se týká výkonu jednotlivých hráčů, tak dobře zachytali všichni tři brankáři, ve hře se všichni snažili a i když ne všichni dali branku, snažili se alespoň dobře bránit. Střelecký prapor drželi Davča, Kuba a Domča. Klucí díky všem, pro celý tým velká pochvala a když budeme i dál plnit to, co Vám Diddy s Míšou říkají před a v průběhu utkání, tak budou brzy určitě i další bodíky :). Gratulejeme k vítězství.

Sestava a branky: Kulišťák, Baroš, Tovaryš – Koleček (1), Vejnoska, Michálek (5), Křupala (2), Skalka, Václavík, Cerák (1), Žurek, Škarka Domča (3), Deák (4)


HC Zlín „B“ -TJ Rožnov p. R. 15 : 15 (7:5)

Ve druhém utkání Zlínské ligy jsme pro změnu 🙂 hráli se Zlínem, tentokrát však s týmem „B“. A chtěli jsme vyhrát :), chtěli jsme dokázat, že něco už umíme a že házená je náš kamarád. Věděli jsme, že „B“ tým nebude tak silný jako „A“ tým, ale přece jen byl první poločas poznamenán tím, že Zlínští brankáři chytají jak za „A“, tak i za „B“ tým a zvláště ten vyšší, kterého jsme nemohli prostřelit už minule nás trošku „vyděsil“….Nicméně jsme do zápasu vlítli a byli jsme to my, kdo první skóroval a to konrétně Filda, který dokázal, že letos bude patřit k oporám týmu a dokázal zatížit konto soupeře 5ti góly, a zvláště ty z „dálky“ pro nás mají velkou cenu :). Během první půle se pak skóre přelívalo ze strany na stranu a až náš 5ti munutový střelecký výpadek na závěr první půle dovolil soupeři odskočit na rozdíl dvou branek. Ale my to vzdát určitě nechtěli a obranu z první půle jsme změnili na „naši tykadlovou“. Ne že by ta vprvní půli nefungovala, ale potřebovali jsme získat více míčů a skórovat z jednoduchých rychlých útoků. Zpočátku se nám nevedlo a než jsme se „s tykadly“ Davčou a Matějem srovnali, inkasovali jsme 3 branky z křídla a prohrávali o 4 branky. Pak nastala chvíle Matěje a Davida a soupeř se nedokázal s naší vysunutou obranou vyrovnat. Na střídačku sbírali soupeři míč a „pelášili“ vpřed  k protivníkově svatyni, kde skórovali.Matěj dokázal vsítit 8 branek 🙂 a většinou ho přihrávkama zásoboval právě Davča. Kluci v „zadní lajně“ se taky snažili a tak už v 9 minutě bylo vyrovnáno a o dvě minuty později jsme už vedli o dvě branky. Soupeř to ale nevzdal a dokázal vyrovnat, my bojovali dál a opět jsme oskočili o dva góly. Závěr byl „dramatický“, soupeř vyrovnal, my dokázali vsítit vedoucí gól, ale poslední gólová střela patřila Zlínu a na ukazateli svítila „spravedlivá“ remíza 15:15.

Dneska je třeba všechny opravdu pochválit, bojovnost a touha zvítězit byla znát. I když i dnes bylo na naší straně pár technických chyb a neproměněných šancí. Ale první bod je doma :). K hráčům v poli se dneska přidal Toník z brány, který nám vypomohl, neb máme hodně marodů. V bráně předvedli dobrý výkon jak Ríša, tak Vojta. Po celý zápas vydrželi běhat Žurda, Filda a Davča s Matějem. Na palubovku se dneska nedostal Kuba, ale i jeho šance přijde :).

Kluci, díky, dneska „dobré“ a šlapeme dál, máme na to !!!

Sestava a branky: Kulišťák, Baroš – Koleček (5), Vejnoska, Michálek (1), Tovaryš, Skalka, Václavík, Cerhák (8), Kramoliš, Žurek (1)


TJ Rožnov p. R. – HC Zlín „A“ 12:20 (4 : 13)

Úvodní utkání prvního ročníku Zlínské ligy bylo z naší strany doprovázeno zbytečnou nervozitou, která nám nedovolila střílet branky tak lehce jako v přípravě a navíc se projevila ve velkém množství technických chyb a ztrát míčů, které soupeř trestal brankami v naší “svatyni”. Nicméně je třeba jedním dechem dodat, že tým soupeře je tým “A” a je tvořen hráči ročníku narození 2000.Zatímco my mále letos pouze jeden tým a tak úvodní premiéru si dneska odehrálo 6 loňských minižáků.

Co se týká průběhu utkání dokázali jsme se soupeřem držet krok prvních 8 minut, pak nám bohužel zvlhl střelecký prach a dá se říci, že bylo rozhodnuto. Ovšem skóre pro nás není až tak důležité a naším cílem ve druhé půli bylo dát alespoň 6 branek. Povedlo se 8 a druhý poločasu byl i právě díky naší zlepšené střelecké potenci vyrovnanější. Dokonce jsme o branku vyhráli. Do tabulky střelců se zapsalo 5 odvážlivců, věříme však že postupně se přidají i další. Snaha na hřišti, zvláště ve druhé půli, byla u našich kluků vidět a jakmile se nám podaří hrát soutěžní utkání v uvolněnějším rozpoložení, tak přijdou i první výhry.

V bráně se vystřídali Vojta, Ríša a Toník a všichni tři podali na úvod dobrý výkon, přihlédneme-li k tomu, že Ríša a Vojta přešli z minižáků a navíc Vojta začal chytat minulý týden . Ve hře se střelecky prosadil Domča, který ve druhé půli využil v pivotu přihrávky hlavně od Davče, Adama a Fildy. Neztratili se ani “loňští minižáci” – v obraně byli svědomití a Matěj se nebál soupeři ukořistit míč a po sólovém úniku si dát branku.

Takže kluci pokračujeme dál, tréninková hra už se zlepšila, tak teď to jenom předvést v soutěži – jako tým na to máme sílu, rychlost, chytrost, tak příště už to dokážeme.

Sestava a branky: Kulišťák R., Koleček F.(2), Hrstka R., Michálek D., Křupala R., Skalka A., Václavík J., Cerhák M. (2), Baroš V., Tovaryš A., Kramoliš L., Žurek D. (2), Škárka Dan. (2), Škárka Dom. (4)  

 

 

Comments are closed.