Mladší žáci – předsezónní příprava

Netradiční část přípravy na novou sezónu si vyzkoušeli naši mladší žáci…logo_zapasy

Fotogalerie z tréninku a přípravného utkání zde

Na sobotní dopoledne (20.2.2016) a část odpoledne jsme si k přípravě pozvali družtsvo mladších žáků z Hranic. Našim cílem však bylo nejen sehrání přátelských přípravných utkání, ale zároveň si společně zatrénovat a vyzkoušet si trénink pod vedením trenérů jiných týmů.

Celkem se sešlo 23 hráčů a všichni, kteří přišli a věnovali dnešní den házené a sportu, si zaslouží velkou pochvalu :). Trenérsko Rožnovsko-Hranický tým ve složení – Leona Černá, Karel Magrla (Hranice), Dita Dvořáková a Katka Všetičková (Rožnov) připravil pro kluky pestrý trénink.

Dopolední tréninková jednotka byla zahájena“ragbíčkem“, při kterém se kluci nejen zahřáli, ale současně již zapojili „nelítostné“ souboje tělo na tělo :). Zapálenost do hry nedávala nikomu ani milimetr volného prostotu pro volný pohyb s míčem či bez něj :). Následovala výměna ragbyového míče za míček reakční a do tréninku se tak přidala i koordinace při zpracování míčku :).

Následovala dynamická část rozcvičení a  procvičení jednotlivých kloubů, které vedla trenérka Černá. Navazující cvičení bylo zaměřeno na koordinaci s míčem. Kluci si vyzkoušeli různé nadhazování, udržení dvou míčů na sobě, driblink a přihrávky dvěma míči.

Dopolední část byla zakončena zápasy, kdy nejdříve proti sobě nastoupili kluci, kteří jsou již „druhoročáci“ a pak kluci „prvoročáci“.  Po obědové pauze, kdy přišly k chuti nejen domácí svačinky, ale i toasty z našeho bufetu, který pro kluky zajistila mamka Solanská :), jsme pokračovali v programu. 

První část opět tvořila tréninková jednotka. Kluci byli rozděleni na dvě družstva. Jedno se pod vedením Dity Dvořákové a Karla Magrly věnovalo střelbě ze spojky a z křídla, která byla doplněno i o soutěže „střelci versus brankáři“. Druhé se pak s paní trenérkou Černou věnovalo úpolovým dovednostem :). Ani zde nechyběla hra „kloboučková“ pro zpestření tréninkového úsilí. 

Závěr pak opět patřil hře, na jejím konci již byla na klucích vidět únava z předchozích cvičení, ale všichni bojovali až do závěrečného hvizdu rozhodčího Magrly :). Nutno dodat, že na všichni zúčastnění hráči dostali na hřišti dostatek prostoru a zkoušeli si ve hře všechny posty. Brankářsky nás zachránily Hranice, které nám půjčily brankáře, díky :). Celkový stav po odehrání všech čísti utkání (každý tým hrál 3 x 15 minut) byl 130 : 96 pro Hranice. Uváděný počet však nejsou branky, ale body, které kluci za vstřelené branky získali. Před utkáním si všichni hráči hodili kostkou a následně byl každý jejich gól oceněn počtem bodů, které jim na kostce padly :), A tak až do poslední vteřiny vlastně nikdo nevěděl, kdo je vítězem a všichni hráli naplno :).

Díky všem za pěkný den 🙂 a věříme, že získané nové zkušenosti všichni kluci brzy využijí v dalších utkáních. 

 

Comments are closed.