Minižáci: Minifestival házené v Zubří, 3.6.2017

logo_zapasyV tento velmi slunný den proběhl tradiční Festival miniházené na Polyfunkčním centru v Zubří. Oslavy se zúčastnilo 24 družstev rozdělených do tří věkových kategorií. Svátek této krásné hry se nesl v duchu bojů, jakoby šlo o standardní zápasy. Naši minižáci, ve hře 6+1, přijeli ve velmi okleštěné sestavě, bez možnosti náhradníků pro střídání…
Turnaje se zúčastnila dvě naše družstva, a to přípravka v kategorii 4 + 1 a již výše zmínění minižáci, kteří již hráli házenou 6 +1 ….

 Fotogalerie z turnaje ZDE


Minifestival házené v Zubří, 3.6.2017

V tento velmi slunný den proběhl tradiční Festival miniházené na Polyfunkčním centru v Zubří. Oslavy se zúčastnilo 24 družstev rozdělených do tří věkových kategorií. Svátek této krásné hry se nesl v duchu bojů, jakoby šlo o standardní zápasy. Naši minižáci, ve hře 6+1, přijeli ve velmi okleštěné sestavě, bez možnosti náhradníků pro střídání.

Rožnov p. R. – Holešov 6:8                                        
Nástup do zápasu jsme měli nadčasový. Brzké vedení nás uklidnilo a hráli jsme svou kombinační hru. Zápas byl vyrovnaný. Bohužel proti nám nastoupili hráči, kteří nás výškově předčili a po tuhém boji jsme v závěru ztratili vedení.

Rožnov p. R. – Vsetín   0 : 6
Tento zápas nám vůbec nevyšel. S celkovým vítězem jsme propadli na všech postech. Prim v utkání hráli pivoti. A zde máme velké mezery, jak v útoku, tak i v obraně. I když soupeř hrál polovinu hry jen v pěti, nenašli jsme žádný recept se prosadit.

Rožnov p. R. – Zubří   4 : 10
Slabá koncentrace v počátku. Soupeř nám výsledkově utekl. V polovině jsme se výsledkově zvedli a drželi krok. Spousta zbytečných střel těsně vedle brány a úplně ztracená kombinace nás potopila. Ztrátu se již nepodařilo dohnat.

Rožnov p. R. – Zlín   7 : 9
Vyrovnaný boj. Částečně se nám vrátila kombinace. Proti tvrdé hře jsme se nestačili přizpůsobit. V posledních okamžicích jsme zbytečně ztratili míče a soupeř si vítězství již pohlídal.

Rožnov p. R. – Bystřice p. H.   5 : 7
Opět vyrovnaný zápas. Výšková převaha soupeře nás plně ochromila. Vyznamenala se obrana, která hodně míčů zblokovala. V útoku jsme byli zcela bezradní a slabá střelba nevedla k prvním bodům.

Sestava: Vít Rozsypal, Marek Chromela, Tomáš Míčkal, Tomáš Opálka, Dominik Komárek, Marek Sosnowski.


Zubří, 21.5.2017

Poslední turnaj 6+1 v této sezóně uspořádal oddíl Valašského Meziříčí. Během celé sezóny byla zřejmá vyrovnanost všech účastníků. Některé zápasy byly lehčí, ve většině se srdnatě bojovalo až do posledních vteřin. Celkový pohled za celou sezónou lze shrnout do pár vět.

Obrovské nasazení, boj o každý míč a vytvoření skvělé party. Postupné zlepšování na všech postech. Avšak nesmí se usnout na vavřínech. Je nutné zlepšit spolupráci spojka – křídlo a spojka – pivot. K tomu prohloubit neprostupnost obrany.

Rožnov p.R. – Bystřice p.H. 10 : 8
Nejlépe odehraný zápas. Od začátku jsme udávali tempo hry. Nakonec obětavostí i utlumili konečný nápor soupeře.

Rožnov p.R. – Vsetín 3 : 8
Druhý zápas naopak nevyšel. Zpočátku jsme drželi krok. Vsetín byl lepší a šel brzy do nedostižného trháku. Střelba do bloků a nepřesná rozehrávka nám vzala vítr z plachet.

Rožnov p.R. – Val. Meziříčí 9 : 5
Soupeře jsme bez větších potíží přehrávali v útočném pásmu. Několik rychlých brejků a zápas byl v polovině rozhodnut a dohrávalo se v poklidném tempu.

Rožnov p.R. – Zlín 2 – kluci 9 : 11
Excelentní zápas plný zvratů a pohledné házené. O rozdílový gól jsme se přetahovali do posledního okamžiků. Šťastnější soupeř těsně před koncem stáhl vítězství na svou stranu.

Sestava: Martin Kroužecký, Matyáš Madarasz, Tomáš Opálka, Dominik Komárek, Vojta Koleček, Marek Sosnowski, Julie Horutová, Robin Matějka, Tomáš Míčkal, Marek Chromela. 


Kunovice, 6.5.2017

Tentokrát zajížděli mladší žáci do Kunovic k holkám, které už jsou ostřílené z utkání mladších žaček a tak není divu, že se s nimi klukům na začátek moc nedařilo. Výsledek 5:9 odpovídá výškové a silové převaze děvčat. Utkání se Vsetínem bylo na branky chudší a spíše bojovné. Spravedlivá remíza 3:3 byla pro obě družstva přijatelná. Poslední utkání s Val. Meziříčím kluci těsně zvládli 5:4 a mohli si tak převzít drobnou odměnu za třetí místo. Velké dík patří především tatínkům Tomáše a Dominika, kteří zaskočili za trenéry a vedli si velmi zkušeně. Mezi hráči se prosazoval Marek S. a v bráně byl oporou opět Standa. Tradiční sestava byla oslabena o Matyáše a dlouhodobě zraněnou Julii, která se už bude brzy vracet.


Bystřice p.H., 22.4.2017

Naši minižáci se zúčastnili turnaje v Bystřici pod Hostýnem. Mezi pěti účastníky se jim dařilo a postupně odehráli čtyři vítězná utkání. První utkání s Bystřicí se vydařilo našim spojkám Markovi, Robinovi a Martinovi. Ve druhém utkání se blýskl Víťa Rozsypal, který skóroval 4x. Třetí utkání s Valašským Meziříčím se odehrálo tak, že se spojky posunuly na křídla a křídla si zahrála na spojkách. Ve čtvrtém utkání s holkami se Zlína jsme dlouho tahali za kratší konec, ale dobrým výkon brankáře Standy a parádní branky Dominika z křídla/spojky nám zajistily těsné vítězství o jednu branku. Pochvalu zaslouží Matyáš, který pěkně přihrával i střílel a zastával funkci kapitána a taky všichni ostatní. Spokojenost kluků po zaslouženém vítězství byla znát.

Naše výsledky:
ROŽNOV P.R.  –    Bystřice p.H.   7:4
Valašské Meziříčí    –    ROŽNOV P.R.     2:11
ROŽNOV P.R.   –   Zlín 2 – kluci  7:5
Zlín 1 – holky   ROŽNOV P.R.     7:8


Zlín, 2.4.2017

Po skončení turnaje měla tři družstva po čtyřech bodech a náš tým skončil v mini tabulce třetí. Pro nás tentokrát umístnění nebylo tolik důležité. Pravidelně nastupovali všichni hráči, a i když se některým nepodařilo vstřelit branku, nevadí. Zlepšili jsme se v střelecké produktivitě. Jen jsme si nemohli zvyknout na přehnanou tvrdost zlínských družstev. Nepříjemné zranění si odnesla Julča Horutová, která má ruku v sádře.

Sestava a branky: Robin Matějka (12), ,Sosnowski Marek (9), Julča Horutová (6) ,Matyáš Madarasz (5), Tomáš Opálka (2), Martin Kroužecký (1), Dominik Komárek (1), Chromela Marek, Kretek Stanislav, Tomáš Mičkal.

Rožnov – Zlín holky 9 : 11
Rožnov – Val. Meziříčí 15 : 7
Rožnov – Zlín kluci 13 : 12


Rožnov pod Radhoštěm, 25.2.2017

Své první mistrovské zápasy v házené 6+1. sehráli naši minižáci v sobotu 25. února a to před domácím publikem :). Celkem jsme sehráli tři utkání, ve kterých jsme ani jednou neprohráli a jen díky horšímu skóre jsme skončili druzí,  což ale nebylo vůbec důležité. Kluci kvalitně pracovali v obraně a sami byli zklamaní, že se jim už tolik nedařilo v útočné fázi.V brance tentokrát odchytal celý turnaj Standa Kretek. Hráči vědí,že zápas je odměna za tréninkovou píli a tak se musí všichni snažit aby těch branek v soupeřově síti bylo ještě vice.

Rožnov-Zubří 3:3
Valašské Meziříčí 9:3
Holešov 4:2.

Sestava a branky: Marek Sosnowski (6), Martin Kroužecký (5),  Julča Horutová (3), Štěpán Svoboda (2), Tomáš Opálka, Dominik Komárek


Turnaj Horka nad Moravou – 22.1.2017

V neděli 22. ledna odehráli naši minižáci turnaj v Horce nad Moravou za účasti šesti družstev. Hrálo se systémem každý s každým a to 2x 10minut.
Naše výsledky:
Rožnov-Bystřice pod Hostýnem 25:13
Rožnov – Horka B  17:10
Rožnov – Horka A  15:11,
Rožnov – Nové Bránice  14:15
Rožnov –  STM Olomouc 13 :6.

Střelci branek: Julča Horutova 30, Marek Sosnowski 17, Martin Kroužecký 16, Standa Kretek 6, Tomáš Opálka 6, Matyáš Madarasz 4, Dominik Komárek 3, Vít Rozsypal 3.

S celkovým skóre 84:55 a osmi body jsme obsadili druhé místo. Zvítězilo družstvo z Nové Bránice s 10 body. Pro kluky to byla dobrá zkušenost, ale teď se už musí dobře připravit na jarní část soutěže, kde je čeká klasická házená 6+1. První turnaj sehrajeme na domácí palubovce 25.2. v sobotu od 12:30 hod.


Turnaj Vsetín – 27.11.2016

Na poslední turnaj podzimní části soutěže jsme zajížděli na Vsetín s devíti hráči. Podařilo se nám třikrát zvítězit a prohrát s jasně nejlepším domácím družstvem. Všichni hráči příkladně bojovali. Dařilo se jim v obranné fázi, s výborným Martinem Kroužeckým v brance. Náš druhý gólman Standa byl nemocný, tak si to Martin užil a přidal k tomu pět branek. V poli se nejvíce dařilo Julči Horutové která vstřelila 42 branek. Celkově jsme společně s Mirkem Horutovým dovedli družstvo k pěknému druhému místu. Poděkování patří taky všem rodičům, kteří s námi jeli a fandili. Tréninky mini budou dále pokračovat, jen v pátek 2.12 mají kluci volno.


Turnaj v Zubří – 6.11.2016

Tradičně se nám dařilo proti Valmezu a druhou výhru jsme získali po velkém boji se Zubřím A2. V dalších dvou utkáních se nám tak nedařilo. Kluci udělali spoustu individuálních chyb jak v obranné, tak útočné činnosti. Je vidět,že nám osobní obrana moc nesedí. Kladem bylo, že se hřiště postupně dostali všichni hráči, Standa s Martinem Kroužeckým se střídali v brance, ale zapojili se i do hry a vstřelili dohromady 13 branek. Střelecky nás tentokrát držel Marek Sosnovsky s 26 brankami. Na střídačce mi pomáhal táta od Dominika, ale i spousta rodičů fandila v hledišti což bylo super. Výsledky se v Zubří nevyhlašovaly.


Turnaj v Rožnově pod Radhoštěm – 15.10.2016

Všichni hráli se zaujetím a je vidět, že se zlepšují. Chválili je i trenéři soupeřů. Náš pan trenér Mach, jako aktivní rozhodčí, jel pískat utkání a tak jsme uplatnili „francouzský model“ kaučování utkání. To znamená, že děti vedli při utkání na lavičce rodiče. Dnes se trénování ujali rodiče od Dominika a tatínek od Tomáše. Děkujeme za pomoc. Kluci skončili na děleném druhém místě, když získali shodně čtyři body do tabulky s HC Zubří A1 a HC Zubří A2. Zvítězili kluci ze Vsetína a páté bylo Val. Meziříčí. Našemu družstvu se podařilo bodovat proti Val. Mezu a Zubří A1. Se střídáním to měli trenéři těžší, protože dětí bylo hodně a tak jsme se po zkončení turnaje rozdělili na dvě družstva a zahráli si proti sobě házenou 5+1. Rodičům děkujeme, protože vydrželi a přišli asi trochu později na oběd. Naši minižáci si to ale užili a zahráli si s chutí proti sobě. Tak na dalším turnaji, ahoj.

Foto z turnaje ZDE


Turnaj v Zubří – 1.10.2016

Druhý turnaj absolvovali minižáci v Zubří, kde vyrazili společně s panem trenérem Janoškem. Na turnaj se nás sešlo u Rosavy celkem osm. Samozřejmě nechyběla Julča, která opět střelecky družstvo táhla. Herní rozhled a jistou střelbu ukazoval Robin. Krásnou střelbu levou rukou ukazoval Marek. V bráně se ukázal Standa, který pěkně zakládal rychlý útok. Matyáš se prosadil ze spojky hlavně proti Val. Meziříčí. No a pěknou hru předvedli tři rychlíci Tomáš, Dominik a Štěpán. Výsledky se v Zubří ani nevyhlašovaly. Pro zajímavost ale uvádíme, že jsme 2x vyhráli s Val. Meziříčím (19:13) a Zubří A2 (17:15) a prohráli s Zubří A1(12:22) a Vsetínem (15:23). Všichni hráli alespoň polovinu hrací doby v každém utkání, takže mohli ukázat, co už umí. Další turnaj je naplánován do Rožnova na sobotu 15.10, tak snad se sejde více kluků z loňské přípravky. Především ročníky 2007 by měly za minižáky turnaje hrát, protože příští rok budou oni nejstaršími minižáky. Tak ahoj v Rožnově.

Fotogalerie ZDE


Turnaj v Rožnově p.Radh. – 17.9.2016

První turnaj letošní sezóny pro minižáky,uspořádal náš oddíl v sobotu 17.9.2016. Hrála se házená 4+1, na turnaji se představilo celkem 5 týmů a každý si tak zahrál 4 utkání….

Ve Zlínském kraji začala soutěž minižáků skupina A ročníku narození 2006 a mladších. Rožnov má přihlášeno jedno družstvo, ve kterém jsou kluci a Julča. Někteří narození 2006 a jiní 2007. Ti mladší dnes 16. 9. 2016 dostávali méně příležitostí, ale tak už to někdy chodí, když jsou utkání bojovnější. Utkání se Zubřím A1 bylo těžké a všichni se trochu hledali. Další dvě utkání byla vyrovnaná a ukazují to i dva remízové výsledky, s HC Zubří A2 a Vsetínem. S Valašským Meziříčím to byli zase spíše Rožnováci, kdo tahal za delší konec. Ale i toto utkání bylo vyrovnané a dá se říct, že na turnaji nebylo slabé družstvo. V každém družstvu byli tahouni, kteří už umí nastřílet hodně branek a zvládají házenou 4+1 velmi pěkně. Na turnaji se dodržovala obrana osobní v prvním poločase. O zapisování a pískání se postarali šesťáci z Podskalky, kterým moc děkujeme. Dobře pískal taky pan Horut. O těsném turnajovém vítězství rozhodli tentokrát kluci ze Vsetína (7 bodů) těsným vítězstvím na Zubří A1 (6 bodů). Rožnov byl třetí se čtyřmi body. Družstvo minižáků začíná pravidelně trénovat a schází se v počtu 12 až 15 hráčů a pokud to takto půjde dál, budou jejich výkony určitě lepší a lepší.

Foto z turnaje ZDE

 

Comments are closed.